Zomers toerisme in Ranst

Geef kleur aan je eigen vakantiebubbel!

Vakantie in eigen land? Top! Toerisme Ranst heeft voor deze bijzondere zomer enkele 'zomerspecials' voor jou in petto. Je kan ook eens grasduinen in het bredere toeristische aanbod waarvan je kan genieten het ganse jaar door. Hou zeker rekening met de geldende coronamaatregelen. Veel plezier op je pad!

Fotozoektocht voor volwassenen én kinderen

Fotozoektochten zijn nog steeds erg populair! Zowel jong en oud zijn er gek op. Beide routes brengen je langsheen ongebaande wegen en triggeren je speurneus. Naar goede gewoonte zijn er voor de winnaars weer mooie prijzen te winnen! 

PRAKTISCH:
De brochure kan je kopen à 5 euro/stuk  bij de volgende verdeelpunten:
Broechem: GC Den Boomgaard, tuincenter Van Nuffelen, broodjeszaak De Broejkes.
Ranst:
bib, bakkerij Verheyen, De Fietserie.
Oelegem:
bakkerij Jens, fietsen Claessens.
Emblem:
café de tramstatie.
Vremde:
café de Pelikaan.
Je ingevulde antwoordformulier kan je binnenbrengen tot 30 september.

OPGELET!
VRAAG 27: ‘Hoeveel kleedkamers telt dit sportcentrum?’

Deze vraag gaat over het aantal deuren van kleedkamers die je aan de buitengevel van het sportcentrum kan zien. Gelieve het sportcentrum NIET te betreden. Dit is niet toegelaten tijdens deze coronacrisis! Als je voor de publicatie van dit bericht ook het aantal deuren van kleedkamers in het gebouw had meegeteld, wordt dit ook als correct aangerekend.
Voor vragen of inlichtingen kan je via mail terecht: toerisme@ranst.be.

Verken het 4-kerkenpad met Bolleke-pijl

'Bolleke-pijl' is een navigatiesysteem voor jong en oud! Aan de hand van pictogrammen verken je het 4-kerkenpad (26 km). Je kan de route hier downloaden.

Kom-uit-je-nest-tocht

Een afgepijlde wandeling van WSV De Ranstuilen van Broechem naar Ranst (4.2km) en van Ranst naar Broechem (3.4km). Een lus vooraf (6.3 km) doorheen het Muizenbos en Zevenbergenbos is ook mogelijk. Meer info: https://www.ranstuilen.be. Beschikbaar vanaf 1 juli tot 31 augustus.

Aanbod vanuit het Land van Playsantiën

Culinair wandelen en fietsen

Eindeloos wandel & fietsplezier gegarandeerd in het Land van Playsantiën! De gemeenten Lille, Malle, Ranst en Zandhoven verwelkomen je erg graag met smaakvolle tochten. Deze routes bieden een sportieve dagtocht gekoppeld aan culinaire verwennerij in enkele horecazaken. Onderweg krijg je een overheerlijk voor- , hoofd- en nagerecht voorgeschoteld. De lekkerste streekgebonden producten komen hierbij aan bod.
Meer info: https://landvanplaysantien.be

In het spoor van de stoomtram doorheen het Land van Playsantiën

Het fietsvierluik kan in 2020 niet doorgaan als gevolg van de geldende coronamaatregelen. Als alternatief kan je deze fietsroute verkennen waar de stoomtramfilm 'In het spoor van de stoomtram doorheen het Land van Playsantiën' is opgenomen.

Drie fietsroutes meanderend langsheen LF 5, een onderdeel van de Vlaanderenfietsroute.
Je ontdekt de geklasseerde dorpskern van Zandhoven (route 1) het Lindepaviljoen in Zoersel (route 2) en het kasteel De Renesse in Oostmalle (route 3).
Meer info: https://landvanplaysantien.be

Iedereen verdient vakantie

Heb je (door de coronacrisis) beperkte middelen om op vakantie te gaan? Of heb je een steuntje in de rug nodig om een verblijf op jouw maat te vinden? Moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? Bekijk dan even het aanbod van ‘Iedereen verdient vakantie!’ In het aanbod vind je daguitstappen, vakantieverblijven, groepsverblijven en georganiseerde vakanties voor kansengroepen.
Meer info: https://iedereenverdientvakantie.be

Heb je de smaak helemaal te pakken en wil je graag nog meer proeven & genieten in Ranst? Dat kan zeker! We hebben nog heel wat fiets-en wandelplezier voor jou!
Check ons permanent aanbod: https://www.ranst.be/toerisme.

Openingsuren & contact

Dienst toerisme

adres
Antwerpsesteenweg 432520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 470 68 33
e-mail
toerisme@ranst.be

Openingsuren

Vandaag gesloten
Morgen gesloten

Door de verstrengde coronamaatregelen is Den Boomgaard momenteel gesloten.

De administratieve diensten zijn wel telefonisch en via mail bereikbaar tijdens de kantooruren.

 

foto brochures.jpg

Deel deze pagina