Zomers toerisme in Ranst

Geef kleur aan je eigen zomer!

Vakantie in eigen land? Yes! Toerisme Ranst heeft ook deze zomer een fijn zomeraanbod voor jou in petto. Grasduin zeker ook eens door het bredere toeristische aanbod.

Fotozoektocht

Fotozoektochten zijn nog steeds erg populair! Zowel jong en oud zijn er gek op. De themaraad toerisme heeft ook deze zomer een leuke route uitgekiend! Deze route brengt je langsheen ongebaande wegen en triggert je speurneus. Naar goede gewoonte zijn er voor de winnaars weer mooie prijzen te winnen! Bij het zoeken naar antwoorden is het verboden om privé terrein te betreden.

PRAKTISCH:
De brochure kan je kopen à 5 euro/stuk  bij de volgende verdeelpunten:

Ranst:

Bib, Gasthuisstraat 17

Bakkerij Verheyen, Gasthuisstraat 14

Buurtwinkel Prima Micro, Lievevrouwestraat 20

Broechem:

Planten Van Nuffelen, Van den Nestlaan 159

GC Den Boomgaard, Antwerpsesteenweg 43

Emblem:

Bakkerij Helsen, Dorpstraat 65

Oelegem:

Bistro De Linde, Kerkhoflei 2

Je ingevulde antwoordformulier kan je binnenbrengen tot 30 september.
Voor vragen of inlichtingen kan je via mail terecht: toerisme@ranst.be.

Verken het 4-kerkenpad met Bolleke-pijl

'Bolleke-pijl' is een navigatiesysteem voor jong en oud! Aan de hand van pictogrammen verken je het 4-kerkenpad (26 km). Je kan de route hier downloaden.
Momenteel wordt er volop gewerkt om de bewegwijzering terug in orde te brengen. Als je de route wil wandelen zonder bolleke-pijl kan je best het routeplan en de wegbeschrijving downloaden via de volgende link:https://www.ranst.be/het-4-kerkenpad---bolleke-pijl

Mysterieroutes in het Land van Playsantiën

Het Land van Playsantiën zet graag even de Playsante Mysterieroutes extra in de kijker.
Je fietst doorheen de streek en passeert langs plaatsen waar interessante weetjes of mysterieuze verhalen aan vast hangen. Wie al vaker ging fietsen in het Land van Playsantiën passeerde allicht al heel wat interessante monumenten. Met deze brochure vol grappige anekdotes en sappige volksverhalen kom je meer te weten over de plekken waar je voorbij fietst.

Je betaalt 4 euro/brochure of 10 euro/3 brochures. Je kan de brochure verkrijgen in de bib Ranst of bij de dienst toerisme Ranst tijdens de openingsuren.

Check deze informatie en vele andere nieuwe toeristische initiatieven op de website van het Land van Playsantiën: www.landvanplaysantien.be
E-mail: info@landvanplaysantien.be of 03 310 05 13.

Iedereen verdient vakantie

Heb je (door de coronacrisis) beperkte middelen om op vakantie te gaan? Of heb je een steuntje in de rug nodig om een verblijf op jouw maat te vinden? Moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? Bekijk dan even het aanbod van ‘Iedereen verdient vakantie!’ In het aanbod vind je daguitstappen, vakantieverblijven, groepsverblijven en georganiseerde vakanties voor kansengroepen.
Meer info: https://iedereenverdientvakantie.be

Heb je de smaak helemaal te pakken en wil je graag nog meer proeven & genieten in Ranst? Dat kan zeker! We hebben nog heel wat fiets- en wandelplezier voor jou!
Check ons permanent aanbod: https://www.ranst.be/toerisme

Openingsuren & contact

Dienst toerisme

adres
Antwerpsesteenweg 432520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 206 09 23
e-mail
toerisme@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur en 14 tot 16 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur en 14 tot 16 uur

Het Gemeenschapscentrum is geopend op de hier getoonde momenten of op afspraak.

 

foto brochures.jpg

Deel deze pagina