Maak je afspraak voor de zitdag aangifte personenbelasting

De jaarlijkse zitdag voor het invullen van de aangifte van de personenbelasting vindt dit jaar plaats op dinsdag 20 juni 2023 in de polyvalente zaal van Den Boomgaard (Antwerpsesteenweg 43). Die dag helpen medewerkers van de FOD Financiën je na afspraak met het invullen van je aangifte.

Dankzij het werken op afspraak blijven de wachtrijen tot een minimum beperkt om zo iedereen efficiënt van dienst te zijn.

Maak je afspraak

Maak ten laatste op vrijdag 16 juni 2023 een afspraak voor de zitdag via het onthaal van het gemeentehuis (03 485 79 69) of de dienst zorg en welzijn (03 385 38 88). Je kan ook mailen naar onthaal@ranst.be. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Per aangifte geldt 1 afspraak! Een afspraak kan je laten inplannen in de voor- of namiddag.

Vergeet de dag zelf niet de nodige documenten mee te brengen, zoals loonfiches, attesten van leningen, levensverzekeringen, pensioensparen, energiebesparende investeringen, onderhoudsgelden... Ook als je geen papieren aangifte hebt ontvangen, kan je geholpen worden bij het invullen. Breng in elk geval je identiteitskaart mee.

Kom je voor iemand anders? Breng dan ook (een kopie van) zijn of haar identiteitskaart en een volmacht mee. Die kan je downloaden via www.ranst.be/volmachtbelastingaangifte.

Belet op 20 juni? Geen nood…

Kan je je niet vrijmaken op 20 juni, maar heb je toch hulp nodig bij het invullen van je belastingbrief? Geen nood, want je bent na afspraak welkom in het kantoor van de FOD Financiën in de Kruisbogenhofstraat 24 in Lier. Bel eerst naar het nummer vermeld op de enveloppe van je aangifte om je afspraak te maken.

Je kan ook elke werkdag van 8.30 tot 17 uur telefonisch terecht bij het Contact Center van de FOD Financiën op het nummer 02 572 57 57. 

Je kan zelf je aangifte invullen via www.taxonweb.be met je identiteitskaart en pincode via de app itsme of met een eID-kaartlezer.

Op MyMinfin.be vind je vanaf begin mei je gedeeltelijk vooraf ingevulde aangifte of je voorstel van vereenvoudigde aangifte. Ook al heb je je aangifte op papier (nog) niet ontvangen.

Volmachtformulier

Als je een belastingaangifte van iemand anders wil laten invullen door de FOD Financiën, heb je een kopie van zijn/haar identiteitskaart en een volmachtformulier nodig. Je vindt het volmachtformulier hieronder.

bruine envelop

Deel deze pagina