Wijsbegeerte

Waarom filosoferen? Iedereen voelt aan dat in een wereld die ‘op zijn kop’ staat, men eindeloos zal zoeken naar allerlei zinvolle, zinloze en zelfs gekke oplossingen. En wat is dat opgedrongen spel van dikwijls tegenstrijdige meningen.. dat spel heet kortweg filosoferen. 

Deze reeks omschrijft het begrip filosofie, ontwaart stromingen doorheen de geschiedenis en duidt en verdiept op een speelse wijze filosofische begrippen. Enkele grote (en soms Vlaamse) denkers worden beknopt en vooral heel eenvoudig toegelicht. Tijdens de les illustreert men een en ander met concrete voorbeelden uit het dagelijks leven, het nieuws van de dag of de realiteit. De enige vereiste is simpel: willen meedenken en aanvaarden dat andere visies de eigen visie kunnen verrijken door ze open en eerlijk te bevragen. 

Deze cursus is een verkennende wandeling door het filosofisch landschap en wordt gegeven door F. Mosca-Drieskens. Hij is docent filosofie. Als ethicus studeerde hij geneeskunde en filosofie. Hij was jaren verantwoordelijk voor een alternatief rusthuis in Olen. Hij schrijft en geeft lessen in o.a. stervensbegeleiding en mindfulness. 

  • De cursus wordt gegeven op woensdagen van 20 tot 21.30 uur in het Spijker.
  • De cursus startte op woensdag 11 oktober.
  • Je betaalt € 110 voor 20 lessen op de rekening van VOR (BE47 7755 9026 0680) met vermelding van je naam en mailadres. 
Naar top