Welkomhof

In de tuin van het Welkomhuis startten we in 2018 met samentuin ‘de Welkomhof’. Die draait om meer dan enkel tuinieren. In eerste instantie willen we ontmoeting creëren. We bieden een plaats om naartoe te gaan, om nieuwe mensen te ontmoeten, om sámen te werken aan een gemeenschappelijk doel: ecologisch tuinieren. Er wordt een engagement verwacht, maar iedereen doet alles volgens eigen kunnen.

We tuinieren ecologisch, met respect voor natuur, milieu, mens en dier. Maandagnamiddag en woensdagvoormiddag zijn vaste tuiniermomenten. Tuiniers kunnen van zonsopgang tot zonsondergang komen tuinieren.

We stellen twee formules voor:

  1. Individueel perceel
  2. Gemeenschapstuin

Mensen die kiezen voor de eerste optie zaaien, planten en oogsten op hun individueel perceel wat ze zelf willen. Uiteraard vragen we om dat ook volgens de principes van ecologisch tuinieren te doen. Wie voor de tweede formule kiest en meewerkt in de gemeenschappelijke tuin, bewerkt samen met andere tuiniers een groter perceel. Ze beslissen samen welke gewassen ze zaaien en planten en de taken worden verdeeld.

Het is en blijft een samentuin, dus zijn er dingen die we sowieso gemeenschappelijk doen en waar we allemaal samen aan werken, eender welke formule je kiest. Bijvoorbeeld: onderhoud van de paadjes, klussen, telen van de gewassen die meer plaats vragen zoals aardappelen, pompoenen, tomaten en fruit.

Waar en wanneer 

We tuinieren elke maandagnamiddag van 13.30 tot 16 uur. En op woensdag van 9 tot 12 uur. Daarnaast mag je nog zo vaak komen tuinieren als je wil.

Adres: Schildesteenweg 40 in Oelegem

Meer info

Contacteer Eline Van Mechelen

Contact

Adres
Sociaal huis Schildesteenweg 16 , 2520 Ranst
Tel.
Ondernemingsnummer
0212.210.462
Vandaag
Open van 9 tot 12 uur
Naar top