Vlaanderen Feest! Ranst Feest!

affiche Vlaanderen Feest 2023Op zaterdag 8 juli vanaf 15 uur plannen we een echt familiefeest waarbij we heel Ranst uitnodigen om mee te komen spelen en feesten op domein de Moervelden in Broechem. Je kan ter plaatse drank, hamburgers en dessertjes kopen.

Kinderprogramma van 15 tot 18 uur: Larie en Apeschool – Hoetchatcha

Tijdens Vlaanderen Feest! komt Hoetchatcha naar Ranst met een speelarena waar maar liefst 150 kinderen (!) op kunnen plaatsnemen. De Larie en Apeschool is een hip en modern, maar tegelijkertijd nostalgisch project. Onder het motto ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’ nodigen de juffen en meesters van deze school kinderen en ouders uit in de arena. Wat dacht je van een les ‘Mopjes voor beginnende lezers’, ‘Wolkenkunde’ of ‘Alles over wind(jes)'? Toch geen zin om de lessen te volgen? Dan kan je voluit spelen op de avonturenmuur, in de speeltunnel en op de glijbanen.

Niks geleerd? Kind-terug-garantie!

Vanaf 20 uur: spreek af met vrienden, want: ambiance op deze avond vol muziek!

Voorprogramma: Mathieu & Guillaume

Deze ‘TroubaBroers’ van eigen bodem zetten de avond op geheel eigen wijze in. Mathieu en Guillaume Engels zijn broers die elkaar op vocaal vlak perfect aanvullen. Mathieu speelt gitaar en neemt de eerste stem voor z’n rekening, Guillaume zingt tweede stem en speelt mondharmonica. Zowel het betere Nederlandstalige lied als de Franse chansons liggen aan de basis van hun repertoire. Dat bestaat uit een gezonde mix van folk, kleinkunst en pop.

Sinds september 2015 zijn de broers huismuzikanten in het zaterdagochtendprogramma “De Weekwachters” op Radio 2 waar ze wekelijks de actualiteit bezingen op geheel eigenzinnige manier. In songwriting op maat mag je hen intussen specialist noemen.

Hoofdact om 22 uur: JELLE CLEYMANS & band

In zijn eigen, frivole stijl neemt zanger, songwriter en acteur Jelle Cleymans je samen met zijn vijfkoppige band mee op een muzikale roadtrip waarin hij oud én nagelnieuw werk verenigt.

Dat Jelle veel in zijn mars heeft en een grote liefde koestert voor het betere Nederlandstalige lied weet zowat iedereen. Zet je daarom schrap voor een verrassend optreden met een selectie van de allermooiste songs uit zijn vier soloplaten, aangevuld met meezingcovers van guilty pleasure liedjes.

Een concert voor jong en oud.

Mis het niet.

vlaanderenfeest logo

Deel deze pagina