Vlaamse aanpassingspremie

Vlaamse aanpassingspremie aanvragen

Inhoud

De Vlaamse aanpassingspremie is een verbouwingspremie voor (inwonende) 65-plussers die een woning in het Vlaamse Gewest willen aanpassen aan de noden van het ouder worden. Je kan de premie krijgen als je bijvoorbeeld technische hulpmiddelen installeert of verbouwingen doet om de woning toegankelijker te maken. Je kan de aanpassingspremie aanvragen als bewoner of verhuurder.

Voorwaarden

Je kan een aanpassingspremie aanvragen als:

  • 65-plusser die aanpassingswerken uitvoert aan de eigen woning, of aan de woning die je huurt op de private huurmarkt met een huurovereenkomst van minstens drie jaar;
  • je je woning aanpast voor een inwonende 65-plusser, op voorwaarde dat deze laatste een bloed- of aanverwant is tot de tweede graad;
  • particulier die voor de duur van minstens negen jaar de woning verhuren aan een sociaal verhuurkantoor (SVK) en aanpassingen uitvoeren voor de 65-plusser die de woning bewoont.

Procedure

Vraag de premie aan via een aanvraagformulier, beschikbaar als Word- bestand en in PDF-formaat.

Het volledig ingevulde en correct ondertekende aanvraagformulier bezorg je op papier en met de nodige bewijsstukken aan het agentschap Wonen-Vlaanderen. Stuur de aanvraag op naar het adres dat op het formulier vermeld staat. Aanvragen via e-mail komen niet in aanmerking.

Voeg bij je aanvraag:

  • een kopie van alle facturen;
  • kopies van de nodige attesten:
    • attest kinderbijslag voor inwonende meerderjarige kinderen;
    • bewijs co-ouderschap voor kinderen die niet bij jou zijn gedomicilieerd, maar wel op regelmatige basis bij jou verblijven,

Als de details van de werken niet vermeld staan op de factuur, maar op een bestelbon of offerte, dan moet je ook een kopie van die bewijsstukken toevoegen aan de aanvraag.

Bezorg altijd duidelijke kopies op A4-formaat van de bewijsstukken, zoals offertes, facturen of attesten. De originele documenten bewaar je zelf. Wanneer bij de dossierbehandeling blijkt dat het toch nodig is om over een origineel document te beschikken, zal Wonen-Vlaanderen je daar tijdig om vragen.

Financiƫle voordelen

De aanpassingspremie bedraagt altijd 50% van de som van de goedgekeurde facturen, btw inbegrepen (afgerond tot op het lagere tiental).

Neem voor de totaalbedragen een kijkje op www.vlaanderen.be.

Contact

Adres
Site Van den Nestlaan Van den Nestlaan 110 , 2520 Ranst
Tel.
Vandaag
Op afspraak van 9 tot 12 uur
Telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 uur & 14 tot 16 uur
Naar top