Veerkrachtige dorpen

Het traject ‘Veerkrachtige Dorpen’ past perfect in de definitie van participatie als ‘meebouwen aan de samenleving’.

Met ‘Veerkrachtige Dorpen’ willen we van de inwoners horen wat er beter kan in onze gemeente, maar willen we ook veel verder gaan.
Om tot een veerkrachtig dorp te komen waar het goed is om te wonen, sporten, naar school te gaan, te winkelen, mensen te ontmoeten ….. is het belangrijk om het vele talent, dat in onze gemeente woont, de ruimte te geven om zelf aan de slag te gaan. We steken samen de handen uit de mouwen om onze dynamische gemeente vorm te geven!

In het Visierapport Veerkrachtig Ranst zijn de uitdagingen in kaart gebracht die als prioritair naar voor kwamen tijdens verschillende sessies met de inwoners. Ze werden vertaald naar concrete doelstellingen en acties. Wij gaan er uiteraard verder mee aan de slag.
Wij hopen dat je dit document met veel interesse zal lezen. Opmerkingen zijn altijd welkom via participatie@ranst.be.

Half april 2021 startten we de actiefase op om 2 graspleintjes op het kerkplein een (nieuwe) invulling te geven als fijne ontmoetingsplek.

Het startschot van dit traject in deelgemeente Broechem wordt 9 september 2021 gegeven. Daarna komen ook Oelegem en Emblem aan bod.

Openingsuren & contact

Participatie

adres
Gustaaf Peeterstraat 72520 Ranst
Tel. tel.
03 470 10 89
e-mail
participatie@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur en 14 tot 19 uur

Door de coronamaatregelen vragen wij je om je bezoek aan het gemeentehuis, het ocmw en andere gemeentediensten zoveel mogelijk uit te stellen.
Voor dringende zaken en als het echt niet anders kan, maak je een afspraak met de betrokken dienst(en).

Deel deze pagina