Veerkrachtige dorpen

Het traject ‘Veerkrachtige Dorpen’ past perfect in de definitie van participatie als ‘meebouwen aan de samenleving’.

Met ‘Veerkrachtige Dorpen’ willen we van de inwoners horen wat er beter kan in onze gemeente, maar willen we ook veel verder gaan.
Om tot een veerkrachtig dorp te komen waar het goed is om te wonen, sporten, naar school te gaan, te winkelen, mensen te ontmoeten... is het belangrijk om het vele talent in onze gemeente de ruimte te geven om zelf aan de slag te gaan. We steken samen de handen uit de mouwen om onze dynamische gemeente vorm te geven!

In het Visierapport Veerkrachtig Ranst zijn de uitdagingen in kaart gebracht die als prioritair naar voor kwamen tijdens verschillende sessies met de inwoners. Ze werden vertaald naar concrete doelstellingen en acties. Wij gaan er uiteraard verder mee aan de slag.
Wij hopen dat je dit document met veel interesse zal lezen. Opmerkingen zijn altijd welkom via participatie@ranst.be.

Half april 2021 startten we de actiefase op om 2 graspleintjes op het kerkplein een (nieuwe) invulling te geven als fijne ontmoetingsplek.

Het startschot van dit traject in deelgemeente Broechem werd 9 september 2021 gegeven. Het is de bedoeling om in alle deelgemeenten het project Veerkrachtige Dorpen uit te rollen.

Openingsuren & contact

Participatie

adres
Gustaaf Peeterstraat 72520 Ranst
Tel. tel.
03 470 10 89
e-mail
participatie@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur en 14 tot 19 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur en 14 tot 16.30 uur

Wij helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

 
Telefonisch kan ook via 03 485 79 69.

Deel deze pagina