Vaartstraat (vervangen brug)

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) startte met de vervanging van de brug van de Vaartstraat over de E34/E313. De oude brug wordt vervangen door een volledig nieuw exemplaar met ruimte voor gemotoriseerd dubbelrichtingsverkeer, enkelrichtingsfietspaden en een ecoduct. De brug is afgesloten voor alle verkeer om de zone rond de brug vrij te maken als werfzone. Hou hiermee dus rekening als je van Ranst richting Oelegem (of omgekeerd) wil rijden.

De brug van de Vaartstraat raakte jaren geleden zwaar beschadigd toen een vrachtwagen tegen de onderzijde reed. Voor de veiligheid kon het verkeer sindsdien slechts beurtelings passeren via verkeerslichten. AWV bouwt sinds maart 2024 een volledig nieuwe brug die opnieuw ruimte biedt voor gemotoriseerd dubbelrichtingsverkeer. Daarnaast voorziet het agentschap ook een enkelrichtingsfietspad aan beide zijden, afgescheiden van de rijbaan. Een ecoduct maakt het plaatje compleet. Zo kunnen dieren in alle rust en veiligheid de snelweg oversteken en worden twee natuurgebieden met elkaar verbonden. Als alles vlot verloopt, is de nieuwe brug klaar voor gebruik tegen eind 2024.

Start bouw nieuwe brug

Een brug over een snelweg bouwen heeft onvermijdelijk impact op het verkeer. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht zware hinder. Weggebruikers houden dus best rekening met files en/of vertragingen.

Meer informatie

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De opening van de nieuwe brug is momenteel voorzien voor eind 2024. De meest actuele info is altijd beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/ranst.

Contact

Adres
Site Van den Nestlaan Van den Nestlaan 110 , 2520 Ranst
Tel.
Vandaag
Op afspraak van 9 tot 12 uur
Telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 uur & 14 tot 16 uur
Naar top