Uitstappen met kinderen

Wil je Ranst verkennen met het jonge geweld in je kielzog? Funfactor verzekerd!

Gloednieuw in het aanbod!

Fietsroutes langs speel- en ontmoetingsplekken
In de lente van 2023 lanceerde de themaraad toerisme 4 fietstochten langs mooie speel- en ontmoetingsplekken in de 4 deelgemeenten van Ranst met lekkere tussenstops. Een aanrader om samen te doen met je (klein)kinderen! De fietsroute in Ranst en Oelegem kan je verkrijgen in de vorm van een (gratis) brochure of digitaal. De gedrukte brochures kan je ophalen op GC Den Boomgaard of in de bib - filialen van Ranst, Emblem, Oelegem.
De brochure van Broechem en Oelegem kan je online downloaden.
https://www.ranst.be/ontmoetingsfietsroutes

Smaakt het naar meer? Check dan zeker ook de volgende speel- en ontmoetingsroutes in het Land van Playsantiën. Een ganse zomer fietsplezier verzekerd!
Meer info: https://landvanplaysantien.be/fietsen/

Zevenbergenbos en speelbos Vrieselhof
Om te ravotten moet je zeker het speelbos in het Zevenbergenbos gaan exploreren. Willen je kinderen nog verder spelen? Ga verder op ontdekking en rollebollen in het speelbos van de Provinciale Groendomeinen van het Vrieselhof. Een speelhut maken, mag zeker niet ontbreken op de bucketlist van je kids!

Geniet ondertussen ook in het voorjaar met volle teugen van de bosanemonen, de vlinders in de hooilanden, de prachtige kleurenpracht van de bladeren in de herfst en het desolate landschap in de winter. 

Zevenbergenbos: www.natuurpunt.be/pagina/de-natuur-met-kinderen

Provinciale Groendomeinen Vrieselhof:  www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/vrieselhof.html

Geocaching
Verspreid over het grondgebied van onze gemeente liggen heel wat geocaches. Uren zoekplezier gegarandeerd! Geschikt voor alle leeftijden.

Fietsen met Bieke de Bij
Een fijne fietsroute met het ganse gezin met leuke doe-opdrachten voor onderweg: www.ranst.be/Bieke-de-bij

Verhalentuin
De Verhalentuin is een plek waar jong en oud kunnen wegdromen bij vertellingen. Kinderen mogen er naar hartenlust spelen en volwassenen kunnen er elkaar ontmoeten bij een vuurtje en een goed verhaal. Behalve de eigen programmatie, biedt de Verhalentuin ook mogelijkheden voor scholen en groepen.

 

copyright: Rosa Vermeiren

Deel deze pagina