Toeren in Ranst

Ranst is een landelijke gemeente die je op talloze manieren kan verkennen. Per fiets, te voet, met de huifkar, zelfs met de (draken)boot als teambuilding!
Check zeker het aanbod voor vertrek. Veel activiteiten moet je vooraf rechtstreeks (tijdig) reserveren.

In Ranst... op verkenning met de huifkar en de relaxcar!

Bij Raf Dierckx kan je terecht voor een sfeervol tochtje met de huifkar. Een uitstap die je zowel in groep als met je familie kan boeken. Ben je een rolstoelgebruiker of heb je specifieke noden? Laat het dan zeker weten. Zij zoeken voor jou een aangepaste formule, zodat je ook ten volle kan genieten! 
Raf Dierckx: Tel. : 0477/87.79.82. of raf.dierckx@belgacom.net

Actuar s.e. gcv Stal Milleghemveld bied je een ritje in een koets aan ter gelegenheid van bijvoorbeeld een verjaardag, een trouwfeest, ... of gewoon om de streek te verkennen! Je kan er ook ponykampen en dressuurlessen volgen. 
Heb je fysieke en/of mentale ongemakken? Boek dan een ritje met de gloednieuwe relaxcar. Daarin kan je tijdens een ritje helemaal alleen tot rust komen.   
http://www.paardenles-antwerpen.be
ACTUAR s.e.gcv Wim & Eva: 
GSM: 0477 34 96 41. (Wim) of wim@wimleysen.be.
GSM: 0495 54 01 03. (Eva) of evaschelkens@hotmail.com

In Ranst... op rondrit met de toeristentram!

Wil je Ranst verkennen, maar voorspelt het weerbericht alleen maar regenweer?
Heb je iets bijzonders te vieren en wil je je festiviteit een ludieke toets geven? Dat extra tikkeltje ambiance op jouw teambuilding? Een heerlijke rondrit met de ganse familie? Reserveer dan 'de toeristentram'! Onder het motto 'Bij ieder mannetje, past een trammetje' kan je zeker zijn van een formule die voor jouw groep geschikt is. 
Voor de rolstoelgebruikers is er de aangepaste tram 'De Lange Wapper'.
www.touristram.be 

In Ranst... met de (draken)boot varen! 

Ben je op zoek naar een ludieke activiteit op het water om met een groep te doen? Dan is een tochtje met een échte drakenboot absoluut een must! Met de nodige teambuilding en goeie teamspirit zorgt deze tocht zonder twijfel voor een succeservaring!

Of wil je liever in beperkt gezelschap je eerste roei-ervaring opdoen en het Netekanaal verkennen? Neem dan zeker contact op met de Ranstse vereniging ‘the Oar’ en vraag hen naar een formule op maat.
www.the-oar.be

In Ranst... lekker relaxen! 

Nood om er even tussenuit te zijn en tijd te nemen voor jezelf? Molenhoeve is al meer dan 25 jaar een begrip in de wereld van sauna's en wellness. Sauna en wellness in combinatie met een prachtige accommodatie zorgt ervoor dat je je lichaam en geest heerlijk kan ontspannen.
www.molenhoeve.com

In Ranst... gezellig golfen! 

In de schaduw van het machtige kasteel van Bossenstein uit de 17e eeuw werd een prachtige golfbaan met 27 holes aangelegd. Veel grote wateroppervlakten zijn op strategische wijze geïntegreerd in de golfbanen. Initiatiegolf is mogelijk vanaf 12 jaar.
https://www.bossenstein.be

In Ranst... op verkenning met geocaching! 

Ben je een enthousiaste beoefenaar van geocaching en wil je ook in Ranst op zoek gaan naar leuke caches? Check dan zeker de geocaches in het Zevenbergenbos!

Geocache traject in het Zevenbergenbos 
Duik mee in meer dan 700 jaar geschiedenis van Hof Zevenbergen. In vijf afzonderlijke caches, verstopt in het openbare gebied van het kasteel kom je meer te weten over deze wonderlijke plaats. Je hoeft ze dus niet te gaan zoeken in het privé gedeelte van Hof Zevenbergen noch in het natuurgebied.  
www.geocaching.com en voer ‘Hof Zevenbergen 1-5 in’ in. Er zijn 5 wandelcaches verstopt in het bos.

 

Openingsuren & contact

Dienst toerisme

adres
Antwerpsesteenweg 432520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 470 68 33
e-mail
toerisme@ranst.be

Openingsuren

Vandaag gesloten
Morgen gesloten

Door de verstrengde coronamaatregelen is Den Boomgaard momenteel gesloten.

De administratieve diensten zijn wel telefonisch en via mail bereikbaar tijdens de kantooruren.

 

Deel deze pagina