Themaraad Jeugd: themacafé's

De gemeente Ranst telt op dit ogenblik 6 jeugdbewegingen en 2 jeugdhuizen. 

Samen met een aantal 'niet-georganiseerde' jongeren (dit zijn jongeren die niet bij een vereniging zijn aangesloten) vormden zij tot voor kort de jeugdraad. Je zou kunnen denken dat ze nu helemaal gek zijn geworden in Ranst. Of dat de overijverige jeugdconsulent het budget van de jeugdraad schrapte in een vlaag van zinsverbijstering (of besparingsdrang). Niets van dit alles is waar …. In tijden waar alles 'herdacht' wordt, stond ook het concept 'jeugdraad' op de helling.

Alle evidenties werden in vraag gesteld. Moeten er nog wel zes wekelijkse jeugdraad-bijeenkomsten zijn? Moet er nog wel een dagelijks bestuur zijn? Moeten de 2 vrijwilligers per jeugdvereniging nog wel rond de tafel uitgenodigd worden als de agenda voor hen minder relevant is? Moet het nog wel rond een tafel? Met de oprichting van de themaraad Jeugd proberen wij tegemoet te komen aan deze bedenkingen.

Openingsuren & contact

Jeugddienst

adres
Antwerpsesteenweg 432520 Ranst (Broechem)
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 206 09 21
e-mail
jeugddienst@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 16.30 uur
Morgen open van 9 tot 16 uur

Wij raden aan om ondanks de aangegeven openingsuren telefonisch of per mail een afspraak te maken. De personen op deze dienst zijn niet altijd op kantoor.

Deel deze pagina