Bouwen

De omgevingsvergunning verenigt en vervangt de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Zowel voor zuiver stedenbouwkundige, zuiver milieutechnische als gemengde projecten moet je nu een omgevingsvergunning aanvragen.

De aanvraagprocedure voor de omgevingsvergunning is volledig digitaal en gebeurt via het omgevingsloket.

Hier vind je een overzicht van alle lopende openbare onderzoeken en beslissingen over de aanvraag van een omgevingsvergunning.
Het snelinvoerloket behandelt projecten waar een architect niet verplicht is.

Voorwaarden voor het gebruik van de snelinvoer: het gaat om ingrepen zonder wijzigingen aan de constructie en/of het wijzigen van het aantal woongelegenheden en/of het wijzigen van de hoofdfunctie.

Let op: In een aantal gevallen zijn dit soort werken vrijgesteld van de vergunningsplicht. Om te weten of dit ook in jouw situatie geldt, vraag je dit best na bij de gemeente.

Digitale stedenbouwkundige dossiers die voor 1 januari 2018 werden ingediend, kunnen wel nog geraadpleegd en behandeld worden via het (oude) loket voor bouwaanvragen.

 

Openingsuren & contact

Dienst omgeving

adres
Gustaaf Peetersstraat 72520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 470 10 83 of 03 470 10 89
e-mail
omgeving@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur en 14 tot 19 uur

Je kan ook altijd in onderling overleg met de betrokken dienst(en) een afspraak maken tijdens de kantooruren en op dinsdag eventueel ook tussen 19 en 20 uur. 

Deel deze pagina