Bouwen

Bouwen en verbouwen

Wie wil bouwen of verbouwen, of een huis of grond wil kopen in de gemeente, kan best even informeren bij onze dienst Ruimtelijke Ordening.

Hier kan je alle informatie verkrijgen wat betreft de vergunde toestand van de bestaande gebouwen, verkavelingsvergunningen, bouwvoorschriften, watergevoeligheid, uitbreidingsbeperkingen, mogelijke functiewijzigingen, enz.

Je krijgt er ook alle informatie over welke vergunningen nodig zijn voor de geplande werken en welke dossiersamenstelling hiervoor geldt.

Je kan steeds langs komen tijdens de openingsuren. Wil je er zeker van zijn dat alle informatie beschikbaar is op het moment dat je langskomt, is het best om een afspraak te maken. Dit kan gemakkelijk telefonisch of per mail.

Uiteraard kan je je vragen ook via mail stellen. Probeer deze wel zo duidelijk mogelijk te formuleren, zodat we goed weten over welk perceel je iets wil weten. We proberen je zo snel mogelijk te antwoorden en je kan de gegevens op die manier ook voor jezelf bewaren.

Plannen

Je kan op onze dienst ook alle gemeentelijke plannen komen inkijken, zoals:

  • Gewestplan
  • Kadasterplannen
  • Plannen van VEN- en Habitatrichtlijngebied
  • Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan (zie onderaan pagina)
  • Bijzondere Plannen van Aanleg (BPA)
  • Ruimtelijke Uitvoeringsplannen (RUP)
  • Verkavelingsplannen

Ook stedenbouwkundige aanvragen die openbaar gemaakt worden, kunnen op onze dienst ingekeken worden. Een overzicht van de dossiers die momenteel openbaar zijn vind je onderaan deze pagina.

Hou er wel rekening mee dat niet overal kopies van mogen genomen worden. Ook gegevens wat betreft eigenaars van percelen mogen wij gelet op de privacywetgeving niet zomaar meedelen. Daarvoor kan je terecht op het kadaster in Antwerpen (Italiëlei 4) – tel. 02 575 52 80.

Openingsuren & contact

Dienst ruimtelijke ordening

adres
Gustaaf Peetersstraat 72520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 470 10 83
e-mail
ruimtelijke.ordening@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur en 14 tot 19 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur en 14 tot 16.30 uur

Je kan ook altijd in onderling overleg met de betrokken dienst(en) een afspraak maken tijdens de kantooruren en op dinsdag eventueel ook tussen 19 en 20 uur. 

Deel deze pagina