Terug verkeer in twee richtingen op Liersebaan vanaf woensdag 10 juli

De voorbije weken vernieuwde Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de brugvoegen op de brug over de E313 en waren ze druk in de weer om de nieuwe rijstroken van de Liersebaan richting Lier aan te leggen.
 
Door deze werken kon het verkeer sinds eind mei slechts in één richting op de Liersebaan rijden (naar Lier). Chauffeurs met bestemming Zandhoven, moesten de afgelopen weken een omleiding volgen via de Herentalsebaan-Hofstraat-Vierselbaan.

De werken op de brug over de E313 en verder door tot aan de Kanaalstraat zijn nu afgerond. Ondertussen wordt de signalisatie aangepast en een nieuwe verkeerslichtenregeling ingesteld, zodat het gemotoriseerd verkeer vanaf woensdag 10 juli weer in beide richtingen over de Liersebaan kan rijden. Fietsers blijven nog tot het einde van het project de omleiding via de brug van Viersel volgen.

Bereikbaarheid Zagerijstraat

Zodra het verkeer weer in twee richtingen op de Liersebaan kan rijden, zal ook de Zagerijstraat natuurlijk weer vanuit de twee kanten bereikbaar zijn voor auto- en vrachtverkeer. Fietsers die in de Zagerijstraat moeten zijn, kunnen daar enkel vanaf de kant van Lier geraken. Fietsers die vanuit Zandhoven komen, moeten de omleiding over de brug van Viersel volgen om vanaf de Herentalsebaan naar de Zagerijstraat te rijden.

3 weken bouwverlof

Van 13 juli tot en met 5 augustus is het bouwverlof en wordt er niet gewerkt. Begin augustus gaat de heraanleg verder op de Liersebaan tussen de brug over de E313 en het Albertkanaal, waar de aannemer het tweede deel van de fietstunnel onder de Liersebaan bouwt en de rijstroken richting Lier vernieuwt.

Blijf op de hoogte

Op www.wegenenverkeer.be/zandhoven en op www.vlaamsewaterweg.be/brug-massenhoven vind je altijd de meest recente informatie over het project.
 
Heb je nog vragen? Dan kan je terecht bij onze bereikbaarheidsadviseur door te mailen naar bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of te bellen op 0468 03 53 84 (tijdens de kantooruren).

Het nieuwe wegdek tussen de brug over de E313 en de Kanaalstraat ligt al klaar.

Deel deze pagina