Telraam

Inhoud

Onze gemeente worstelt met nogal wat verkeersproblemen. Voor heel veel Ranstenaren is de aanpak daarvan een prioriteit. Om goede oplossingen uit te werken, moeten we voldoende meetgegevens hebben. Verkeerstellingen zijn daarbij essentieel. Telraam zet hier volledig op in en betrekt burgers die zelf, op een innovatieve manier, het verkeer in hun straat gaan tellen.

Hoe werkt Telraam?

Heel eenvoudig. Het telraamtoestel is een combinatie van een minicomputer, een sensor en een camera. Je hangt het enkele maanden aan de binnenkant van je raam op de 1ste verdieping met vrij zicht op de straat. Daarnaast heb je een wifiverbinding en een stopcontact nodig.
Het toestel meet volautomatisch de bewegingen van 4 categorie├źn weggebruikers en geeft zo betrouwbare metingen die als basis kunnen dienen voor mogelijke verkeersingrepen. Gezichten of nummerplaten worden niet herkend! Het toestel stuurt alle gegevens door naar een centraal punt waar alle info wordt verwerkt. Iedereen kan die gegevens raadplegen.

Procedure

Deelname is gratis. Je kan je online aanmelden. De Telramen worden gekozen op basis van de adressen. Dit garandeert de spreiding over de gemeente. Alle verzamelde data zijn anoniem, online en openbaar beschikbaar op www.telraam.net. Als je raam wordt geselecteerd, ontvang je een Telraamsensor. Tijdens het hele project krijg je technische ondersteuning.

We geven je al graag mee dat:

  • iedereen zich mag aanmelden, maar er zal bekeken worden of de locaties relevant zijn. We gaan bijvoorbeeld geen 2 meetlocaties in 1 (korte) straat voorzien;
  • je meehelpt om je straat en Ranst leefbaarder te maken;
  • het gemeentebestuur het toestel gratis ter beschikking stelt;
  • je uitvoerig wordt ge├»nformeerd en begeleid. De geselecteerde personen kunnen een digitale workshop volgen georganiseerd door medewerkers van Telraam.net.

Meer info

Op www.telraam.net vind je onder andere waar Telraam nu al telt in Ranst en hoe dit in zijn werk gaat.

Contact

Adres
Site Van den Nestlaan Van den Nestlaan 110 , 2520 Ranst
Tel.
Vandaag
Op afspraak van 9 tot 12 uur & 14 tot 19 uur
Telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 uur & 14 tot 19 uur
Naar top