Streekproducten

Ben je op zoek naar (h)eerlijke lokale producten? Snuister dan maar eens rond in het overzicht van de lokale producten die je in Ranst kan verkrijgen. Proef én geniet.

Volgende leveranciers bieden een breed assortiment aan. Let wel: sommige leveranciers doen geen thuisverkoop.


Broechem

 

Gooseberry team  

Een Gooseberry Gin - Engelse vertaling van stekelbes  - is een toegankelijke fruitige gin met bloemige en kruidige accenten. De combinatie van de stekebezen, de jeneverbessen en een geheime kruidenmengeling resulteren in een smaakvolle gin. Deze gin gaat vlot samen met een neutrale tonic, maar ook met licht fruitige en kruidige tonics. Als toemaatje vind je op het etiket het stratenplan van Broechem.

Guido Vets-Spits

In hun winkel kan je onder meer appels, peren en rode bessen van eigen teelt kopen. Met het fruit van mindere kwaliteit maken ze via de sapmobiel lekkere sapjes en Loonse stroop.

Broechemhof 12
T. 03 475 00 04 * info@fruitboer.be

Ranst

 

Het groentegenot

Biologische geteelde groenten kunnen door deelnemers zelf geplukt worden in samenwerking met CSA (landbouw ondersteund door de gemeenschap). Er ontstaat dus een wederzijdse verantwoordelijkheid waarbij de boer probeert een zo goed mogelijke oogst te realiseren. De leden zorgen ervoor dat er een eerlijk loon tegenover staat.

Vinkenstraat

Ordal

Het uitgebreide Ordal assortiment bestaat uit de zuiverste waters, heerlijke limonades, fruitige siropen en vruchtensappen. De Ordal bron bevindt zich in Ranst in de Antwerpse Kempen. Het natuurlijk mineraalwater komt er pas na een jarenlange zuivering door de verschillende lagen van de Kempische zandbodem.

Kromstraat 68

Het Bijenhuis

In hun winkel kan je imkermateriaal, honing, propolisproducten en diverse andere producten van leveranciers uit de buurt verkrijgen.

Broechemlei 61

Sanguisorba

Als kleinschalige kruidenkwekerij in Ranst zijn ze gespecialiseerd in het kweken van kruiden, wilde planten, kleinfruit, fruitbomen, eetbare bloemen en vergeten groenten. Je kan er ook regelmatig cursussen volgen.

Oelegem

 

Brakkebrouwers  

De 'brakke brouwers' (een verwijzing naar de historische spotnaam van de inwoners van Oelegem) brouwen elke vrijdag in hun microbouwerij te Oelegem verschillende soorten bier.

Oelegemse drankendiscount 

Je kan er Oelegems Titsenbier kopen. Dat is een blond bier met een hoge gisting.

Keerbaan 46

Stenen Molen

Meulemaal, enkel verkrijgbaar iedere tweede zondag van de maand (niet in juli of augustus) van 11 tot 17.30 uur.

Kerkhoflei 1

’t Lekker Koeike

Een melkveebedrijf waar je o.a. hoeveboter, hoeveyoghurt, platte kaas, rijstpap en het streekbier Kempisch Vuur kan kopen.

Hallebaan 21A   

Emblem

 

Bioboerderij Oogstappel

Biologische groenten worden er geteeld tussen 270 hoogstamfruitbomen. Je kan hier ook lokale groentepakketten kopen. 

Hutveld 22

Fruitbedrijf LemBiFruit

Zij verkopen hun eigen milieubewust geteelde appels, peren en 100% pure fruitsappen rechtstreeks via hun automaten (24 u/7d).
In het seizoen kan je er ook asperges, aardbeien, kersen en blauwe bessen kopen. Hun LemBi-Shop is gelegen langs de fietsroute 'Fietsen tussen bloesem en fruit', nabij KP 36.

Broechemsesteenweg 128 L

Contact

Adres
Gemeenschapscentrum Den Boomgaard Antwerpsesteenweg 43 , 2520 Ranst
Tel.
Naar top