Lokale producten

Ben je op zoek naar (h)eerlijke lokale producten? Snuister dan maar eens rond in het overzicht van de lokale producten die je in Ranst kan verkrijgen. Proef én geniet!

Volgende leveranciers bieden een breed assortiment aan. Let wel: sommige leveranciers doen geen thuisverkoop!

Broechem
 

Gooseberry team  

Een Gooseberry Gin - Engelse vertaling van stekelbes  - is een toegankelijke fruitige gin met bloemige en kruidige accenten. De combinatie van de stekebezen, de jeneverbessen en een geheime kruidenmengeling resulteren in een smaakvolle gin. Deze gin gaat vlot samen met een neutrale tonic, maar ook met licht fruitige en kruidige tonics. Als toemaatje vind je op het etiket het stratenplan van Broechem.
https://gooseberry-gin.business.site/

Guido Vets-Spits

In hun winkel kan je onder meer appels, peren en rode bessen van eigen teelt kopen. Met het fruit van mindere kwaliteit maken ze via de sapmobiel lekkere sapjes en Loonse stroop.

Broechemhof 12
T. 03 475 00 04 info@fruitboer.be

Ranst
 

Het groentegenot

Biologische geteelde groenten kunnen door deelnemers zelf geplukt worden in samenwerking met CSA (landbouw ondersteund door de gemeenschap). Er ontstaat dus een wederzijdse verantwoordelijkheid waarbij de boer tracht een zo goed mogelijke oogst te realiseren. De leden zorgen ervoor dat er een eerlijk loon tegenover staat.

Vinkenstraat, 2520 Ranst 
www.groentegenot.be

Ordal

Het uitgebreide Ordal assortiment bestaat uit de zuiverste waters, heerlijke limonades, fruitige siropen en vruchtensappen. De Ordal bron bevindt zich in Ranst in de Antwerpse Kempen. Het natuurlijk mineraalwater komt er pas na een jarenlange zuivering door de verschillende lagen van de Kempische zandbodem.

Kromstraat 68
www.ordal.be

Het Bijenhuis

In hun winkel kan je imkermateriaal, honing, propolisproducten en diverse andere producten van leveranciers uit de buurt verkrijgen.

Broechemlei 61
www.bijenhuis.be

Sanguisorba

 

Als kleinschalige kruidenkwekerij in Ranst zijn ze gespecialiseerd in het kweken van kruiden, wilde planten, kleinfruit, fruitbomen, eetbare bloemen en vergeten groenten. Je kan er ook regelmatig cursussen volgen.
www.sanguisorba.be

Oelegem
 
Brakke Brouwers

 

“Voor het eerst sinds 1930 heeft Oelegem terug een brouwerij!”

De “brakke brouwers” (een verwijzing naar de historische spotnaam van de Oelegemnaren) brouwen elke vrijdag in hun microbrouwerij te Oelegem verschillende soorten bier op ambachtelijke wijze (beperkt in oplage). Blond of donker bier, fruit- en IPA-bieren, er is voor ieder wat wils.

Enkele bieren uit hun assortiment : Frambozen Blitz, Arnulfius de Iste en Sterffhuysen (gebaseerd op een recept teruggevonden uit een inventaris van de eerste brouwerij in Oelegem anno 1667).
www.brakkebrouwers.be

Oelegemse drankendiscount (i.s.m. brouwerij Dupont)  

Je kan er Oelegems Titsenbier verkrijgen, een blond bier met een hoge gisting.

Keerbaan 46
www.oelegemse-drankendiscount.be

Stenen Molen

Meulemaal, enkel verkrijgbaar iedere tweede zondag van de maand (niet in juli of augustus) vanaf 11 tot 17.30 uur.

Kerkhoflei 1
www.debrakken.be    

’t Lekker Koeike

Een melkveebedrijf waar je hoeveboter, hoeveyoghurt, platte kaas, rijstpap, streekbier Kempisch Vuur, …kan verkrijgen.

Hallebaan 21A   
www.hetlekkerkoeike.be   

Emblem
 

Bioboerderij oogstappel

Biologische groenten worden er geteeld tussen 270 hoogstamfruitbomen. Deze gezonde vorm van landbouw noemt men agroforestry Bij oogstappel kan je ook lokale groentepakketten aankopen. 

Hutveld 22
www.oogstappel.com

Fruitbedrijf LemBiFruit

Kris en Ingrid Lemmens-Bierinckx

Zij verkopen hun eigen milieubewuste geteelde appels, peren evenals hun 100% pure fruitsappen rechtstreeks aan de consument via hun automaten (24 u/7d)
In het seizoen kan je er ook asperges, aardbeien, kersen en blauwe bessen verkrijgen. Hun LemBi-Shop is gelegen langs de fietsroute 'Fietsen tussen bloesem en fruit', nabij knooppunt 36.

Broechemsesteenweg 128 L, Emblem
www.lembifruit.be

Openingsuren & contact

Dienst toerisme

adres
Antwerpsesteenweg 432520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 206 09 23
e-mail
toerisme@ranst.be

Openingsuren

Vandaag gesloten
Morgen gesloten
streekproducten

Deel deze pagina