Speelpleinwerking

Beste kinderen en ouders,

In 2019 gaat er van alles veranderen op het speelplein.
We hebben de afgelopen jaren een enorme groei gekend. Dat zorgde ervoor dat we een beetje uit onze voegen zijn gebarsten.

Daar proberen we nu een oplossing voor te zoeken, want we willen de kwaliteit van de speelpleinwerking hoog houden zoals jullie dat van ons gewend zijn.

We gaan moderniseren om de inschrijving gemakkelijker te maken, vooral 's morgens op het speelplein.

Sinds begin januari 2019 werken we met een nieuw inschrijfsysteem voor alle gemeentediensten (jeugddienst - BKO - sportdienst enz) waarbij je jouw familie slechts 1 keer moet registreren (neem alvast jouw ID en dat van je kinderen erbij...) en daarna kan je telkens gewoon inloggen en activiteiten selecteren.

Je kan tot de avond ervoor inschrijven voor de speelpleinwerking in de paasvakantie.
Registreer je hier in het nieuwe systeem.

Hou de Ranst Info, onze facebookpagina of deze website in de gaten voor meer informatie.

Blijf kijken en kom spelen op het leukste speelplein dat je kent!

Speelplein Ranst is gek doen, fantaseren over vikingen in de ruimte, tandenstokers in de aarde prikken, met z'n allen door het bos sluipen, uitleven op uitstap, nieuwe spelen uitvinden en als vanouds ravotten, megagroots knutselen ...

 

Voor wie

Jaarlijks organiseren we tijdens de paas- en de zomervakantie de speelpleinwerking. We zetten dan onze deuren wagenwijd open voor kinderen die 2,5 jaar worden tot en met jongeren die 12 jaar worden die in Ranst wonen of in Ranst naar school gaan of waarvan één van de ouders in Ranst woont.

Speelplein: GBS De Knipoog in de Schoolstraat te Ranst is onze thuishaven tijdens paas- en zomervakantie. Dat opent grote mogelijkheden: bos, dorp, weiden, pleintjes, binnen of gewoon op de speelplaats.

Hoe geraak ik op het speelplein?: Er is een parking aan het speelplein waar je met de auto kan parkeren. Maar we motiveren de kinderen (en ouders) om met de fiets naar het speelplein te komen omdat dit beter voor het milieu is, gezonder is en dan is het rustiger op de parking van de auto's. De fietsen kan je in de grote fietsenstalling zetten.
Weet je het speelplein niet zijn? Klik dan even hier om een wegbeschrijving op te zoeken. In het dorp van Ranst zijn er ook verschillende pijlen van het speelplein (blauwe pijlen met witte tekst "de weg naar het speelplein") verspreid om zo de weg zeer eenvoudig te vinden.

 

Voorwaarden

We verwachten/hopen:

Dat je je kinderen digitaal inschrijft via https://reservaties.ranst.be

Dat je de uren van onze werking respecteert, deze zijn van 9 tot 16 uur. (voorbewaking vanaf 7.30 uur; nabewaking tot 18.00 uur).

Wanneer je te laat komt is dit spijtig voor de inspanning van onze ‘ochtendtoneelacteurs’. Wanneer je de kinderen te vroeg afhaalt, breekt dit de sfeer en het slotspel.

Dat je even nadenkt voor je thuis iets weggooit (kleren voor in onze verkleedkoffer, oude lakens, waardeloos knutselmateriaal, …).

Dat je niet vergeet dat speelpleinmensen ook eens graag een schouderklopje krijgen. Onze meer dan oprechte dank ……

 

Kostprijs

Een dagje speelplein kost € 8 per dag per kind. De speciallekes zijn gratis.

Er is ook een sociaal tarief aan € 4. (onder bepaalde voorwaarden)

Fiscale attesten kan je aanvragen via je account in het nieuwe inschrijvingssysteem. Hier vind je ook de attesten voor de ziekenkas.

 

Afhandeling

Telefonische bereikbaarheid Billies:

Voor vragen i.v.m de opvang kan je de coördinator van de BKO bereiken op 0499 774081 tijdens de opvanguren.

Jeugddienst:

0497/560500 (Stefan - jeugdconsulent)

jeugddienst@ranst.be

 

Wat meebrengen

Stuur je kinderen in een sportieve outfit naar het speelplein. Op het speelplein wordt er duchtig gespeeld, geknutseld,,… Hierdoor kan het zijn dat de kleren van de kinderen vuil worden. Bescherm jezelf en je portemonnee dus en doe de kinderen ‘slechte’ kleren aan, waar ze nog wel in kunnen spelen. Teenslippers zijn bijvoorbeeld geen goed idee!

Geef je kinderen een lunchpakketje mee voor ’s middags. Voorzie ook een drankje. Geef dit alles liefst mee in een brooddoos, dit is beter voor het milieu en beschermt alles beter wanneer een rugzak ‘per ongeluk’ in een verzamelkoffer vliegt. In de namiddag krijgt elk kind van ons een drankje en een koekje (in prijs inbegrepen).

 

Meer info

vanaf 1 maart inschrijven mogelijk tot de avond voor de speelpleindag via deze site
zaterdag 6 april opbouw speelplein
week 1:  8 t/m 12 april thema: Gepast verrast! (elke dag een andere 'feestdag')
maandag 8 april START speelplein!
woensdag 10 april specialleke @ speelplein voor de kleuters / uitstap voor de lagere schoolkinderen billies - joppies - guppies: workshop 'Mevrouwtje Mevrouw vertelt' door Kip van Troje

freddy's - sammy's - jimmy's: workshop 'Poëtisch Kapsalon' door Kip van Troje

week 2: 15 t/m 17 april thema: Spiegeltje, spiegeltje aan de wand..
woensdag 17 april specialleke @ speelplein billies - joppies - guppies: workshop 'Superhelden' door Ollie en Pollie vzw

freddy's - sammy's - jimmy's: uitstap schaatsen in Herentals

SLOTDAG speelplein

donderdag 18 en vrijdag 19 april opkuis

 

  • Billies zijn schoolgaande kinderen van de 1e kleuterklas (liefst zindelijk!),
  • Joppies zijn kinderen van de 2e kleuterklas
  • Guppies zijn kinderen van de 3e kleuterklas
  • Freddy's zitten in het 1e en 2e leerjaar
  • Sammy's in het 3e en 4e leerjaar
  • Jimmy's zitten in het 5e en 6e leerjaar.

Billies kunnen ook een halve dag komen (voormiddag of namiddag). Er is voor hen een ophaal- of breng moment tussen 12.30 – 13 uur.

Twee volwassen begeleiders van de BKO zullen de Billies animeren samen met twee speelpleinmonitoren. Ze hebben een eigen lokaaltje met een eigen stuk van de speelplaats. Daar zullen ze ook hun bokes opeten tijdens de middagpauze.

Speciallekes @ speelplein zijn de extra's op woensdag. Dit is meestal een workshop, voorstelling.... 

 
ronny wanenest

Deel deze pagina