Speelpleinwerking

Beste kinderen en ouders,

 
Ook in 2022 is het speelplein geopend tijdens de zomervakantie van maandag 4 juli tot vrijdag 19 augustus. De inschrijvingen voor de zomervakantie startten op dinsdag 19 april 2022.
Registreer je hier in het nieuwe systeem als je dat nog niet hebt gedaan. Je registreert je eerst als gezin en vervolgens je kind(eren). Je hebt de rijksregisternummers hiervoor nodig. Hou de Ranst Info, onze facebookpagina of deze website in de gaten voor actuele informatie.

Bereikbaarheid speelplein:

Voor wie

Jaarlijks organiseren we tijdens de paas- en de zomervakantie de speelpleinwerking. We zetten dan onze deuren wagenwijd open voor kinderen die 2,5 jaar worden tot en met jongeren die 12 jaar worden die in Ranst wonen of in Ranst naar school gaan of waarvan één van de ouders in Ranst woont.

De groepen zijn ingedeeld op basis van het huidig schooljaar waarin je kind zit.

Speelplein: GBS De Knipoog in de Schoolstraat te Ranst is onze thuishaven tijdens paas- en zomervakantie. Dat opent grote mogelijkheden: bos, dorp, weiden, pleintjes, binnen of gewoon op de speelplaats.

Hoe geraak ik op het speelplein?: er is een parking aan het speelplein waar je met de auto kan parkeren. Maar we motiveren de kinderen (en ouders) om met de fiets naar het speelplein te komen. Dit is beter voor het milieu en gezonder. Bovendien is het dan rustiger op de parking. De fietsen kan je in de grote fietsenstalling zetten.
Weet je het speelplein niet zijn? Klik dan even hier om een wegbeschrijving op te zoeken.

 

Voorwaarden

We verwachten/hopen:

Dat je je kinderen digitaal inschrijft via https://reservaties.ranst.be

Dat je de uren van onze werking respecteert, deze zijn van 9 tot 16 uur (voorbewaking vanaf 7.30 uur; nabewaking tot 18 uur).

Wanneer je te laat komt is dit spijtig voor de inspanning van onze ‘ochtendtoneelacteurs’. Wanneer je de kinderen te vroeg afhaalt, breekt dit de sfeer en het slotspel.

Annuleren:

1. Annuleren tot 30 dagen voor de activiteit kan kosteloos.

2. Tussen 30 dagen en 7 dagen voor de activiteit wordt er een annulatiekost van 25% van het betaalde bedrag aangerekend.

3. Tussen 7 dagen voor de activiteit en de uiterste inschrijfdatum (de dag voordien 23.59u) wordt er een annulatiekost van 50% van het betaalde bedrag aangerekend aangerekend.

4. Bij annuleren na de uiterste inschrijfdatum, of niet verwittigen is er geen terugbetaling.

Bij annuleren met een doktersattest is er steeds 100% terugbetaling voorzien.

Annuleren kan steeds via een schriftelijke vraag gericht aan de jeugddienst.

Kostprijs

Een dagje speelplein kost € 8 per dag per kind. Er wordt geen extra kostprijs aangerekend voor de speciallekes.

Er is ook een sociaal tarief aan 80% korting. Hiervoor kan je contact opnemen met de dienst Zorg en Welzijn.

Fiscale attesten kan je aanvragen via je account in het nieuwe inschrijvingssysteem. Hier vind je ook de attesten voor de ziekenkas.

Op vrijdag 22 juli 2022 gaan we op uitstap naar Planckendael. De inschrijvingen hiervoor lopen uitzonderlijk vroeger af, op vrijdag 15 juli 2022!

Wat meebrengen

Stuur je kinderen in een sportieve outfit naar het speelplein. Op het speelplein wordt er duchtig gespeeld, geknutseld,,… Hierdoor kan het zijn dat de kleren van de kinderen vuil worden. Bescherm jezelf en je portemonnee dus en doe de kinderen ‘slechte’ kleren aan, waar ze nog wel in kunnen spelen. Teenslippers zijn bijvoorbeeld geen goed idee!

Geef je kinderen een lunchpakketje mee voor ’s middags. Voorzie ook een drankje. Geef dit alles liefst mee in een brooddoos, dit is beter voor het milieu en beschermt alles beter wanneer een rugzak ‘per ongeluk’ in een verzamelkoffer vliegt. In de namiddag krijgt elk kind van ons een drankje en een koekje (in prijs inbegrepen).

Meer info

Het speelplein programma voor deze zomer is als volgt:

Maandag 4 juli: Kip van Troje voorziet alle kinderen een gek kapsel. Om feestelijk onze 25e verjaardag te starten!

Woensdag 13 juli: Danskreatie leert al onze speelplein kinderen een vrolijke speelpleindans. Want op een feestje moet er gedanst worden.

Vrijdag 22 juli: De billies krijgen een leuk verteltheater in een woonwagen verzorgd door het Kakelnest. Alle andere speelplein kinderen gaan op uitstap naar Planckendael.

Woensdag 27 juli: Schoolstraat speelstraat! De hele Schoolstraat wordt volgezet met springkastelen. Ook 's avonds kun je komen springen met 'De zomer van Ranst'.

Woensdag 3 augustus: Figurentheater Propop brengt voor de billies en de joppies de voorstelling: 'Poot voor Poot'. Later krijgen de andere kinderen de voorstelling: 'Hee man!' ook door Propop.

Woensdag 10 augustus: Billies, joppies en guppies krijgen een Kamishibai vertelvoorstelling van De Verhalenweverij. De freddy's, sammy's en Jimmy's gaan zeepkisten bouwen met Donkey's Funfactory.

Woendag 17 augustus: sluiten we al met een feest! De Jeuk Live band komt voor ons optreden. Let's party!!

Ronnyallesuitdekast

Deel deze pagina