Speelpleinwerking

Beste kinderen en ouders,

Het speelplein is geopend vanaf maandag 6 juli tot en met woensdag 19 augustus. Je kan tot de avond ervoor inschrijven voor de dag dat je wilt komen.
Je kunt ook inschrijven voor onze sport en speldagen (=noodopvang 25 plaatsen) op 20-21-24-25-26-27-28 augustus in het keramieklokaal via hetzelfde inschrijvingssysteem vanaf 2/7 om 18 uur.
 
Registreer je hier in het nieuwe systeem als je dat nog niet hebt gedaan. Je registreert je eerst als gezin en vervolgens je kind(eren). Je hebt de rijksregisternummers hiervoor nodig. Hou de Ranst Info, onze facebookpagina of deze website in de gaten voor actuele informatie.
 
Wijzigen van dagen kan tot 1 maand op voorhand van de activiteit. Annuleren kan met OF een doktersbriefje OF door overmacht door corona (en dan met bewijs van werkgever of dokter). In deze beide gevallen krijg je je inschrijvingsgeld terug. In alle andere gevallen kun je annuleren maar zijn de inschrijvingskosten voor jou.
 

Het PROGRAMMA van het speelplein vind je hier.

Bereikbaarheid speelplein:

  • Voor vragen over de opvang van de billies kan je terecht bij de coördinator van de buitenschoolse kinderopvang (BKO) tijdens de opvanguren op:

    0499 77 40 81 (Inge Praats) bko@ranst.be

 

Maar...... blijf lezen en kom spelen op het leukste speelplein dat je kent!

Want speelplein Ranst is gek doen, fantaseren over vikingen in de ruimte, tandenstokers in de aarde prikken, met z'n allen door het bos sluipen, uitleven op uitstap, nieuwe spelen uitvinden en als vanouds ravotten, megagroots knutselen ...

 

Voor wie

Jaarlijks organiseren we tijdens de paas- en de zomervakantie de speelpleinwerking. We zetten dan onze deuren wagenwijd open voor kinderen die 2,5 jaar worden tot en met jongeren die 12 jaar worden die in Ranst wonen of in Ranst naar school gaan of waarvan één van de ouders in Ranst woont.

De groepen zijn ingedeeld op basis van het huidig schooljaar waarin je kind zit.

Speelplein: GBS De Knipoog in de Schoolstraat te Ranst is onze thuishaven tijdens paas- en zomervakantie. Dat opent grote mogelijkheden: bos, dorp, weiden, pleintjes, binnen of gewoon op de speelplaats.

Hoe geraak ik op het speelplein?: Er is een parking aan het speelplein waar je met de auto kan parkeren. Maar we motiveren de kinderen (en ouders) om met de fiets naar het speelplein te komen omdat dit beter voor het milieu is, gezonder is en dan is het rustiger op de parking van de auto's. De fietsen kan je in de grote fietsenstalling zetten.
Weet je het speelplein niet zijn? Klik dan even hier om een wegbeschrijving op te zoeken. In het dorp van Ranst zijn er ook verschillende pijlen van het speelplein (blauwe pijlen met witte tekst "de weg naar het speelplein") verspreid om zo de weg zeer eenvoudig te vinden.

 

Voorwaarden

We verwachten/hopen:

Dat je je kinderen digitaal inschrijft via https://reservaties.ranst.be

Dat je de uren van onze werking respecteert, deze zijn van 9 tot 16 uur. (voorbewaking vanaf 7.30 uur; nabewaking tot 18 uur).

Wanneer je te laat komt is dit spijtig voor de inspanning van onze ‘ochtendtoneelacteurs’. Wanneer je de kinderen te vroeg afhaalt, breekt dit de sfeer en het slotspel.

Dat je even nadenkt voor je thuis iets weggooit (kleren voor in onze verkleedkoffer, oude lakens, waardeloos knutselmateriaal, …).

Dat je niet vergeet dat speelpleinmensen ook eens graag een schouderklopje krijgen. Onze meer dan oprechte dank!

Kostprijs

Een dagje speelplein kost € 8 per dag per kind. De speciallekes zijn gratis.

Er is ook een sociaal tarief aan € 4. (onder bepaalde voorwaarden)

Fiscale attesten kan je aanvragen via je account in het nieuwe inschrijvingssysteem. Hier vind je ook de attesten voor de ziekenkas.

 

Wat meebrengen

Stuur je kinderen in een sportieve outfit naar het speelplein. Op het speelplein wordt er duchtig gespeeld, geknutseld,,… Hierdoor kan het zijn dat de kleren van de kinderen vuil worden. Bescherm jezelf en je portemonnee dus en doe de kinderen ‘slechte’ kleren aan, waar ze nog wel in kunnen spelen. Teenslippers zijn bijvoorbeeld geen goed idee!

Geef je kinderen een lunchpakketje mee voor ’s middags. Voorzie ook een drankje. Geef dit alles liefst mee in een brooddoos, dit is beter voor het milieu en beschermt alles beter wanneer een rugzak ‘per ongeluk’ in een verzamelkoffer vliegt. In de namiddag krijgt elk kind van ons een drankje en een koekje (in prijs inbegrepen).

Meer info

Bekijk hier de belangrijke (inschrijf)data en planning van de speelpleinwerking voor 2020.

Ronnyallesuitdekast

Deel deze pagina