Sociaal Verhuurkantoor De Woonkans vzw

Zowel in Lier, Nijlen, Ranst  en Zandhoven is er nood aan degelijke en betaalbare huurwoningen. Daarom richten de OCMW's van die gemeenten, stad Lier, twee sociale huisvestingsmaatschappijen en drie private welzijnsorganisaties het sociaal verhuurkantoor (SVK) De Woonkans vzw op. De openbare besturen zorgen, samen met een subsidie van de provincie Antwerpen, voor het nodige geld. SVK De woonkans vzw sluit met de eigenaar een huurovereenkomst af, om de woning nadien onder te verhuren.

Voor eigenaars heeft verhuren via het SVK heel wat voordelen: De huur wordt elke maand stipt betaald, ook al is de woning niet onderverhuurd. De eigenaar krijgt de woning steeds terug in de staat waarin ze zich bevond bij het inhuren. Het SVK is verantwoordelijk voor een goed huurdersonderhoud. Mits een langdurig huurcontract slaapt de eigenaar 9 jaar lang op beide oren: geen last meer van advertenties, contracten, aanmaningen wegens huurachterstal, procedures bij het vredegerecht wegens wanbetaling,.. Een redelijk vast rendement dat niet vermindert wanneer een huurder niet zou betalen. De woning moet wel woonwaardig en betaalbaar zijn.

Bijkomende informatie: https://www.svkdewoonkans.be

Openingsuren & contact

Secretariaat

adres
Gustaaf Peetersstraat 72520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 470 10 86
e-mail
info@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur en 14 tot 19 uur

Door de coronamaatregelen vragen wij je om je bezoek aan het gemeentehuis, het ocmw en andere gemeentediensten zoveel mogelijk uit te stellen.
Voor dringende zaken en als het echt niet anders kan, maak je een afspraak met de betrokken dienst(en).

Deel deze pagina