Sociaal Verhuurkantoor De Woonkans vzw

Zowel in Lier, Nijlen, Ranst  en Zandhoven is er nood aan degelijke en betaalbare huurwoningen. Daarom richten de OCMW's van die gemeenten, stad Lier, twee sociale huisvestingsmaatschappijen en drie private welzijnsorganisaties het sociaal verhuurkantoor (SVK) De Woonkans vzw op. De openbare besturen zorgen, samen met een subsidie van de provincie Antwerpen, voor het nodige geld. SVK De woonkans vzw sluit met de eigenaar een huurovereenkomst af, om de woning nadien onder te verhuren.

Voor eigenaars heeft verhuren via het SVK heel wat voordelen: De huur wordt elke maand stipt betaald, ook al is de woning niet onderverhuurd. De eigenaar krijgt de woning steeds terug in de staat waarin ze zich bevond bij het inhuren. Het SVK is verantwoordelijk voor een goed huurdersonderhoud. Mits een langdurig huurcontract slaapt de eigenaar 9 jaar lang op beide oren: geen last meer van advertenties, contracten, aanmaningen wegens huurachterstal, procedures bij het vredegerecht wegens wanbetaling,.. Een redelijk vast rendement dat niet vermindert wanneer een huurder niet zou betalen. De woning moet wel woonwaardig en betaalbaar zijn.

Bijkomende informatie: https://www.svkdewoonkans.be

Openingsuren & contact

Secretariaat

adres
Gustaaf Peetersstraat 72520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 470 10 86
e-mail
info@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur en 14 tot 19 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur en 14 tot 16.30 uur

Je kan ook altijd in onderling overleg met de betrokken dienst(en) een afspraak maken tijdens de kantooruren en op dinsdag eventueel ook tussen 19 en 20 uur. 

Deel deze pagina