Wegen- en rioleringswerken Kromstraat

De gemeente Ranst, het Agentschap Wegen en Verkeer, water-link en Aquafin slaan de handen in elkaar voor riolerings- en wegenwerken in de Kromstraat (tussen het kruispunt met de Schawijkstraat en het kruispunt met de Gasthuisstraat) en in de Spruytershofstraat.

Waarom deze werken?

In de Kromstraat wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd waarop verschillende zijstraten worden aangekoppeld. Daarnaast wordt de straat veiliger ingericht met o.a. afgescheiden fietspaden, vrij van de rijweg.

Verder worden de kruispunten, en zeker het kruispunt Kromstraat – Kastanjelaan, veiliger gemaakt.

Hoe verlopen de werken?

Vanaf 2 juni 2022 worden de Driepikkelhoeveweg en de Schawijkstraat tussen het kerkhof en de Wijnegembaan een enkelrichtingstraat van de Vaartstraat naar de Wijnegembaan. Dit blijft zo tot het kruispunt Kromstraat-Kastanjelaan-Boerenkrijglaan opnieuw volledig opengesteld wordt voor het verkeer.

Het vele kruisende sluipverkeer via de Driepikkelhoeveweg en de Schawijkstraat reed de bermen stuk, met diepe putten tot gevolg. Die kunnen nu niet opgevuld worden, omdat de weg daarvoor volledig afgesloten moet worden.

-> UPDATE 16 juni 2022
De aannemer legt momenteel riolering in fase 7 van de werken (van bedrijvenzone tot kruispunt Gasthuisstraat - Doggenhoutstraat).

De omleiding geldt van 3 mei 2022 tot en met het einde van de werken. Er wordt dan in verschillende fasen (fase 6, 7 en 8) gewerkt van het kruispunt met de Kastanjelaan tot en met het kruispunt Gasthuisstraat - Doggenhoutstraat.

  • Verkeer naar Wommelgem rijdt langs Ranstsesteenweg, de Herentalsebaan (Ranst), rechtsaf naar Stenenkruis (eenrichtingsverkeer) naar het kruispunt Kromstraat – Kempenlaan;
  • Verkeer naar Ranst volgt de Herentalsebaan Wommelgem (eenrichtingsverkeer naar Ranst vanaf Vremdesteenweg), Herentalsebaan Ranst en Ranstsesteenweg;
  • Fietsers rijden in beide richtingen langs de Ranstsesteenweg, het fietspad aan de sportterreinen, Profeetstraat en Kriekenstraat naar de Kromstraat;
  • Komende vanuit de Kromstraat wordt de Kriekenstraat net voorbij de Peupelaarsweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer;
  • De Boerenkrijglaan kan je alleen in- en uitrijden langs de Schawijkstraat. In de Schawijkstraat is terug tweerichtingsverkeer mogelijk.

Ook vrachtwagens worden omgeleid. Deze omleiding geldt gedurende de volledige werken.

  • Vrachtwagens met bestemming Ranst Oost rijden via de R11 en de E313 tot afrit Massenhoven.
  • Vanuit Turnhout rijdt het vrachtverkeer via de afrit N14 in Zoersel.
  • Naar Ranst West en Wommelgem gaat de omleiding via de E313, afrit Wommelgem.

Bijkomende info vind je hier.

Er wordt geprobeerd om de hinder zo veel mogelijk te beperken, maar we vragen toch begrip voor de hinder die er ongetwijfeld zal zijn.

Handelaars Kromstraat bereikbaar

Vrachtwagens met bestemming Jumbo tot en met Ordal en met bestemming Kriekenstraat moeten aanrijden via de N116 (Kempenlaan) vanuit Wommelgem. De bedrijven op het terrein met o.a. Aldi en Kruidvat blijven bereikbaar vanuit Wommelgem. Voor de werf staan borden waarop staat welke bedrijven nog bereikbaar zijn en voor welke je de omleiding moet volgen.

De werfzone (oranje op de kaart) is tijdens de werkuren afgesloten. Na de werkuren kunnen enkel de bewoners door. De licht- en donkerblauwe zones op het kaartje zijn ook toegankelijk.

Naarmate de werken vorderen, wijzigt de bereikbaarheid van de handelaars. Als de werken tot voorbij de oprit van de betrokken handelaar zijn opgeschoten, dan legt de aannemer steenslag op de rijweg. Dan geraak je vanuit de richting van Wommelgem op je bestemming. 

Handelaar of bedrijf en vragen over de toegang? Neem dan contact op met de werfleider van de aannemer: Sebastian Boucquey (014 62 22 11 of info@dcainfra.be).

Afvalophaling

Wordt in jouw (stuk van de) straat gewerkt? Zet je vuilcontainer dan de avond voor de ophaaldag voor de deur. De aannemer pikt je container op en brengt die naar het ophaalpunt dat met IGEAN is afgesproken. De aannemer brengt je container daarna ook weer terug.

 

Openingsuren & contact

Technische dienst (administratie)

adres
Van den Nestlaan 1102520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 470 10 81

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur en 14 tot 19 uur

Wij werken op afspraak.

Een afspraak maken

doe je bij voorkeur online of via 03 470 10 81.

20220307_Plan_Kromstraat_JUNI2022

Deel deze pagina