Regionaal Landschap de Voorkempen vzw

Een regionaal landschap is een streek met belangrijke natuur- en landschapswaarden, kenmerkend voor de streek. Het is ook een samenwerkingsverband tussen overheden en doelgroepen. Er wordt gewerkt aan het behoud en het verbeteren van het landschap en het vergroten van het draagvlak voor natuur- en landschapszorg.

Vlaanderen telt momenteel zestien regionale landschappen. Regionale landschappen worden gesubsidieerd door de Vlaamse, Provinciale en gemeentelijke overheden. Ranst is lid van het Regionaal Landschap de Voorkempen samen met Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Kappellen, Malle, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem, Wommelgem, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel en de districten Deurne, Ekeren en Brendrecht – Zandvliet – Lillo van de stad Antwerpen.

De Voorkempen, dat is een groene regio in het noordwesten van de provincie Antwerpen. Kasteelparken, uitgestrekte bossen, heide en landbouw wisselen elkaar af. Regionaal Landschap de Voorkempen werkt in deze streek aan het behoud en het verbeteren van het landschap en het vergroten van het draagvlak voor natuur- en landschapszorg.

Bijkomende informatie: https://www.rldevoorkempen.be

Openingsuren & contact

Secretariaat

adres
Gustaaf Peetersstraat 72520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 470 10 86
e-mail
info@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur en 14 tot 19 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur en 14 tot 16.30 uur

Je kan ook altijd in onderling overleg met de betrokken dienst(en) een afspraak maken tijdens de kantooruren en op dinsdag eventueel ook tussen 19 en 20 uur. 

Deel deze pagina