Regionaal Landschap de Voorkempen vzw

Een regionaal landschap is een streek met belangrijke natuur- en landschapswaarden, kenmerkend voor de streek. Het is ook een samenwerkingsverband tussen overheden en doelgroepen. Er wordt gewerkt aan het behoud en het verbeteren van het landschap en het vergroten van het draagvlak voor natuur- en landschapszorg.

Vlaanderen telt momenteel zestien regionale landschappen. Regionale landschappen worden gesubsidieerd door de Vlaamse, Provinciale en gemeentelijke overheden. Ranst is lid van het Regionaal Landschap de Voorkempen samen met Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Kappellen, Malle, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem, Wommelgem, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel en de districten Deurne, Ekeren en Brendrecht – Zandvliet – Lillo van de stad Antwerpen.

De Voorkempen, dat is een groene regio in het noordwesten van de provincie Antwerpen. Kasteelparken, uitgestrekte bossen, heide en landbouw wisselen elkaar af. Regionaal Landschap de Voorkempen werkt in deze streek aan het behoud en het verbeteren van het landschap en het vergroten van het draagvlak voor natuur- en landschapszorg.

Bijkomende informatie: https://www.rldevoorkempen.be

Naar top