Praatcafé Dementie

Het praatcafé is een samenkomen van mensen die, op welke manier dan ook, in contact komen met dementie. In een ontspannen sfeer kan je kennis maken met anderen, nuttige informatie opdoen, ervaringen uitwisselen met anderen en zo het dagelijks ‘leven met dementie’ iets beter begrijpen en er beter mee leren omgaan.

Tijdens het driemaandelijks praatcafé dementie wordt er telkens een deskundige uitgenodigd die een bepaald aspect van dementie toelicht. Waar mogelijk laten we ook een mantelzorger aan het woord.

Na de uiteenzetting van de deskundige is er een pauze met de mogelijkheid een drankje te nuttigen. Dan is er tijd om onderling van gedachten te wisselen en vragen te stellen, te praten met mekaar. Gewoon luisteren kan uiteraard net zo goed.

Voor wie?

Het is in de eerste plaats gericht naar personen met dementie en hun mantelzorgers. Andere geïnteresseerden zijn natuurlijk ook welkom: jong, oud, familielid, hulpverlener, …

Herman Wauters, dementie-expert van RECD Orion i.s.m. PGN, vertelt in dit filmpje hoe een praatcafé in zijn werk gaat, wat je ervan mag verwachten en voor wie het bedoeld is.

Kostprijs 

De toegang is gratis. Inschrijven is wel noodzakelijk.

Wanneer?

4 keer per jaar van 19.30 uur tot 21.30 uur. De deuren openen om 19.15 uur.

Waar?

Het praatcafé gaat afwisselend door in de vijf gemeenten die deel uitmaken van eerstelijnszone Pallieterland: Berlaar, Duffel, Lier, Nijlen en Ranst. Dit in een locatie in de gemeente zoals o.a. woonzorgcentra en een lokaal dienstencentrum.

Alle info over de thema's die aan bod komen, de data en locaties kan je terugvinden op de website van eerstelijnszone Pallieterland.

Contact

Adres
Sociaal huis Schildesteenweg 16 , 2520 Ranst
Tel.
Ondernemingsnummer
0212.210.462
Vandaag
Open van 9 tot 12 uur
Naar top