Praatcafé Diabetes

Vaak vragen (familieleden van) personen met diabetes zich af wat er juist aan de hand is. Zijn er verschillende vormen van diabetes? Is diabetes erfelijk? Hoe beleeft een persoon met diabetes deze ziekte? Hoe ga je om met een familielid met diabetes? Hoe reageert de nabije omgeving? Op deze en nog heel wat andere vragen willen we antwoorden bieden in de vorm van een praatcafé.

Het praatcafé is een ‘samenkomen’ van mensen die, op welke manier dan ook, in contact komen met diabetes. In een ontspannen sfeer kan je kennis maken met anderen, nuttige informatie opdoen, ervaringen uitwisselen met anderen en zo het dagelijks ‘leven met diabetes’ iets beter begrijpen en er beter mee leren omgaan.

Tijdens het driemaandelijks praatcafé diabetes wordt er telkens een deskundige uitgenodigd die een bepaald aspect van diabetes toelicht. Waar mogelijk laten we ook een persoon met diabetes aan het woord.

Na de uiteenzetting van de deskundige is er een pauze met de mogelijkheid een drankje te nuttigen. Dan is er tijd om onderling van gedachten te wisselen en vragen te stellen, te ‘praten’ met mekaar. Gewoon luisteren kan uiteraard net zo goed.

Het is niet de bedoeling van het praatcafé om individuele therapievoorstellen te bespreken.

Kostprijs

De toegang is gratis. Inschrijven is wel noodzakelijk.

Voor wie?

Het praatcafé is in de eerste plaats gericht naar personen met diabetes en hun naaste omgeving. Andere geïnteresseerden zijn natuurlijk ook welkom: jong, oud, familielid, hulpverlener, …

Wanneer?

4 keer per jaar van 19.30 uur tot 21.30 uur. De deuren openen om 19.15 uur.

Waar?

Het praatcafé gaat afwisselend door in de vijf gemeenten die deel uitmaken van eerstelijnszone Pallieterland: Berlaar, Duffel, Lier, Nijlen en Ranst. Dit in een locatie in de gemeente.

Alle info m.b.t. de thema's die aan bod komen, de data en locaties kan je terugvinden op de website van eerstelijnszone Pallieterland.

Contact

Adres
Sociaal huis Schildesteenweg 16 , 2520 Ranst
Tel.
Ondernemingsnummer
0212.210.462
Vandaag
Open van 9 tot 12 uur
Naar top