Politiezone ZARA

De gemeenten Ranst en Zandhoven vormen sinds 1 januari 2002 samen de politiezone ZARA. Deze nieuwe entiteit heeft een eigen rechtspersoonlijkheid die erg gelijkend is met de structuur van de gemeente.
De lokale politie wordt bestuurd door de politieraad waarin vertegenwoordigers van de twee gemeenteraden zetelen. De dagdagelijkse werking van de zone wordt bepaald in het politiecollege waarin de 2 burgemeesters, een secretaris en de korpschef zetelen. Burgemeester Johan De Ryck van de gemeente Ranst is voorzitter van het politiecollege.

De lokale politie ZARA staat onder leiding van de korpschef, hoofdcommissaris Rob Verbist. Hij is verantwoordelijk voor de uitvoering van het lokaal politiebeleid en voor de uitvoering van het zonaal veiligheidsplan. Hij oefent zijn bevoegdheden uit onder het gezag van het politiecollege.De korpschef is aangesteld voor een periode van vijf jaar. Zijn mandaat kan éénmaal hernieuwd worden. 

Alle info over de politiezone ZARA vind je op: https://www.politie.be/5354/

Openingsuren & contact

Politie

adres
Gustaaf Peetersstraat 72520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
101 (noodoproep) of 03 203 37 00 (administratie)
e-mail
PZ.ZARA@police.belgium.eu

Openingsuren

Vandaag open van 8 tot 16.30 uur
Morgen open van 8 tot 16.30 uur

Klacht of aangifte? Enkel op afspraak!
Een afspraak maken kan snel en eenvoudig online. Let op: de afspraakmomenten verschillen soms van de algemene openingsuren.


Maak een afspraak

Deel deze pagina