Participatieprocessen

We hebben als gemeentebestuur, via het onderzoeksbureau waarmee we samenwerken, steeds de mogelijkheid om onze bevolking te bevragen.

Via Veerkrachtige dorpen kunnen we, in dialoog met onze burgers, werken aan een aangename gemeente.

Door het organiseren van thema- en doe-raden kunnen we rond allerlei thema’s aan de slag gaan (mobiliteit, klimaat, sport infrastructuur, ….)

Wanneer er een stukje groen ter beschikking komt, al dan niet in een nieuwe verkaveling,  kunnen we een participatieproject opstarten.

Als gemeentebestuur willen we alle mensen de kansen geven om te participeren. We slaan de handen in elkaar met de medewerkers van het Sociaal Huis om de mensen in een kwetsbare positie te betrekken en via de jeugddienst hopen we ook kinderen en jongeren in de toekomst te mobiliseren.

Heb je vragen over het participatiebeleid in onze gemeente? Heb je goesting om ‘mee te bouwen aan de samenleving’ (als denker of doener)? Laat het ons zeker weten via participatie@ranst.be.

Openingsuren & contact

Participatie

adres
Gustaaf Peeterstraat 72520 Ranst
Tel. tel.
03 470 10 89
e-mail
participatie@ranst.be

Openingsuren

Vandaag gesloten
Morgen open van 9 tot 12 uur

Door de coronamaatregelen vragen wij je om je bezoek aan het gemeentehuis, het ocmw en andere gemeentediensten zoveel mogelijk uit te stellen.
Voor dringende zaken en als het echt niet anders kan, maak je een afspraak met de betrokken dienst(en).

Deel deze pagina