Op één uur wijzer - Stil je (politieke) honger

Inwoners een breed zicht geven op wat leeft in onze maatschappij, kritisch nadenken en van gedachten wisselen met anderen kan tot nieuwe of verrijkende inzichten leiden. Deze elementen vormen het uitgangspunt van dit project.

Je blik verruimen op één uur tijd

We starten elke bijeenkomst met een kort en toegankelijk videocollege van de Universiteit van Vlaanderen. Inspirerende sprekers laten je kennismaken met de wetenschap achter boeiende vragen. Als je op tijd inschrijft, krijg je een smoske. Zo wordt niet enkel je politieke honger gestild. Na het videocollege kan je vragen stellen aan een expert die helemaal thuis is in het thema. Na exact 1 uur ronden we af.

Data

In samenwerking met Avansa en Universiteit van Vlaanderen organiseren we 3 bijeenkomsten in de bibliotheek van Ranst. Die gaan elke keer door op een zaterdag van 12 tot 13 uur.

De universiteit voor iedereen

Universiteit van Vlaanderen bundelt op haar website alle video's en podcasts met spannende wetenschappelijke vragen. Elke week vind je er nieuwe colleges om te bekijken of beluisteren. Goed om je honger te stillen als je niet genoeg krijgt van interessante vragen en nieuwe kennis wil opdoen.

Da's iets voor mij!

Contact

Adres
Bibliotheek Ranst Gasthuisstraat 17 , 2520 Ranst
Tel.
Vandaag
Open van 14 tot 20 uur
Adres
Gemeenschapscentrum Den Boomgaard Antwerpsesteenweg 43 , 2520 Ranst
Tel.
Vandaag
Op afspraak van 9 tot 12 uur & 14 tot 19 uur
Telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 uur & 14 tot 19 uur
Naar top