Onderhoudswerken buurtwegen 2019

Vanaf 16 september 2019 starten er onderhoudswerken in een aantal straten.

Hier worden de bestaande asfaltverhardingen vernieuwd:

  • Oelegemsesteenweg: tussen Kapelstraat en de brug over autostrade E313
  • Ter Stratenweg: zijstraat ter hoogte van de huisnummers 7-9
  • Nieuwelaan
  • Kapelstraat: tussen Pater Domstraat en Oelegemsesteenweg
  • Wijnegembaan: tussen Schawijkstraat en Hogenaardseweg
  • Bredabaan: vanaf Van Halmalelaan tot klinkerverharding in Schilde
  • Ranstsesteenweg: vanaf Ten Velde tot klinkerverharding oversteek Safipad

In deze straten worden de bestaande asfaltverhardingen opgebroken en wordt de rijweg heraangelegd in beton:

  • in de Abelebaan tussen Achterlo en Veldstraat
  • in Ginnegemveld tussen Keerbaan en Hogenaardseweg

Momenteel zijn er nog geen gegevens bekend over de volgorde van de werken, maar de aannemer zal tijdig de inwoners van de betrokken straat schriftelijk verwittigen wanneer de onderhoudswerken aanvangen.

Het einde van de asfalteringswerken is voorzien op 23 september, de straten die worden heraangelegd in beton zullen door de uithardingstijd pas op 20 december voltooid zijn.

Deze einddata zijn natuurlijk onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Wij hopen de hinder van deze werken tot een minimum te beperken en rekenen alvast op je begrip.

Omleidingen en (interactieve) kaart

Op de (interactieve) kaart (onderaan deze pagina) zijn de geplande onderhoudswerken aangeduid in zwart en grijs. De verschillende routes (en wegenwerken) kunnen op de kaart zichtbaar of niet zichtbaar gemaakt worden door in de linker kolom de vakjes aan of uit te vinken.

Blauwe route Schilde - Wommelgem

Het verkeer dat van Schilde naar Wommelgem (of omgekeerd) wil rijden, kan dit niet via de Nieuwelaan of de Bredabaan, maar volgt de route via Schildesteenweg – Vincent Goossenslaan – Oelegemsteenweg – Vaartstraat – Ter Stratenweg.

Oranje route Oelegem - Schilde

Het lokale verkeer dat van Oelegem naar Schilde wil rijden volgt de route via de Oudstrijdersstraat – Torenplein – Kerkstraat – Vincent Goossenslaan.

Rode route Broechem - Oelegem

Het verkeer dat van Broechem naar Oelegem (of omgekeerd) wil rijden, kan niet via de Oelegemsesteenweg, maar volgt de route via de N116 – Kastanjelaan – Wilgenlaan – Zevenbergenlaan – Vaartstraat – Oelegemsesteenweg.

Groene route Ranst - Wommelgem

Het verkeer dat van Ranst naar Wommelgem (of omgekeerd) wil rijden, kan niet via de Wijnegembaan, maar volgt de omleiding via Kastanjelaan – Wilgenlaan – Zevenbergenlaan – Vaartstraat – Ter Stratenweg – Keerbaan.

Paarse route Ranst - Lier

Het verkeer dat van Ranst naar Lier (of omgekeerd) wil rijden, kan niet via de Ranstsesteenweg, maar volgt de omleiding via de N116 – Broechemsesteenweg – N14.

 

Het verkeer dat van Oelegem naar Lier (of omgekeerd) wil rijden, volgt bijgevolg de rode en de paarse route via Ranst en Broechem.

 

Omleiding fietsers werken Van den Nestlaan

Door de rioleringswerken blijft de Van den Nestlaan afgesloten ter hoogte van huisnummer 169. Hierdoor kan er langs beide kanten alleen lokaal verkeer rijden. De omleiding die voor fietsers voorzien was langs de Abelebaan, kan door de geplande werken in de Abelebaan niet blijven bestaan. Daarom komt er een doorgang voor fietsers op de Van den Nestlaan, waar ze veilig kunnen rijden. Deze situatie blijft behouden tot de werken in de Abelebaan afgerond zijn.

 

Openingsuren & contact

Technische dienst (administratie)

adres
Gustaaf Peetersstraat 72520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 470 10 81
Fax fax
03 234 19 61
e-mail
technische.dienst@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur en 14 tot 16.30 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur

Je kan ook altijd in onderling overleg met de betrokken dienst(en) een afspraak maken tijdens de kantooruren en op dinsdag eventueel ook tussen 19 en 20 uur. 

Deel deze pagina