naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Oprit Oelegem richting Antwerpen tijdelijk afgesloten op E34

16 oktober ’23 (ma)
Sinds 21 oktober 2023 vervangt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vier brugvoegen op de E34 ter hoogte van complex Oelegem. De oprit richting Antwerpen is doorlopend afgesloten. Doorgaand verkeer op de E34 blijft mogelijk in beide richtingen via versmalde rijstroken.

Timing en impact van de werken

De werken startten op 21 oktober 2023 en duren in totaal 34 kalenderdagen. AWV streeft ernaar de werkzaamheden tegen eind november af te ronden. Doorgaand verkeer op de E34 blijft de volledige periode van de werken mogelijk via versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur.

Fasering

Tijdens de eerste en tweede fase werkt de aannemer richting Antwerpen.

  • Van zaterdag 21 tot vrijdag 27 oktober zijn de twee rijstroken en de busbaan ingenomen als werfzone. Het verkeer passeert over de invoegstrook en de pechstrook.
  • Van vrijdag 27 oktober tot woensdag 8 november werkt de aannemer vervolgens aan de voeg ter hoogte van de busbaan, invoeg- en pechstrook. Het verkeer passeert dan versmald via de gebruikelijke rijstroken.

De oprit richting Antwerpen is doorlopend afgesloten. Er geldt een omleiding via complex Zoersel [20].

Tijdens de derde en vierde fase zijn de voegen richting Turnhout aan de beurt.

  • Van woensdag 8 tot woensdag 15 november zijn de twee rijstroken afgesloten. Het verkeer passeert over de pechstrook en via een doorsteek op de linkerrijstrook richting Antwerpen.
  • Van woensdag 15 tot en met donderdag 23 november werkt de aannemer op de rechtse rijstrook en de pechstrook. Men rijdt via de uiterst linkse rijstrook en de doorsteek in de andere rijrichting. De afrit richting Turnhout is dan afgesloten. Omrijden kan eveneens via complex Zoersel.

De oprit richting Antwerpen blijft ook tijdens fase drie en vier doorlopend afgesloten, gezien het doorgaand verkeer daar altijd over de invoegstrook passeert. De oprit richting Turnhout is altijd bereikbaar.

Goed om te weten

Bij ongunstige weersomstandigheden bestaat de kans dat de huidige planning wijzigt. Meer informatie over de volledige vernieuwing van de brugvoegen volgt via wegenenverkeer.be/ranst zodra de planning bekend is.

Nieuwsoverzicht
AWV_E34_Oelegem_oktober

Openingsuren & contact

Dienst omgeving

adres
Van den Nestlaan 1102520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 470 10 83
e-mail
omgeving@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur
Morgen gesloten

Wij werken op afspraak.

Een afspraak maken

doe je bij voorkeur online of via 03 470 10 83.

Deel deze pagina