naar top

Tijdelijk aangepaste dienstregeling De Lijn

28 augustus ’23 (ma)
Vanaf 1 september 2023 geldt er een tijdelijk aangepaste dienstregeling van De Lijn. Lijnen 420 en 421 kunnen wijzigingen ondervinden. Reizigers kunnen via de routeplanner in de app en op de website van De Lijn het aanbod consulteren, en alternatieve routes uitstippelen.

Vanaf 1 september wordt de busdienstregeling in Vlaanderen, en ook in de regio Antwerpen, tijdelijk aangepast. Om personeelsredenen is De Lijn genoodzaakt om gedurende enkele maanden een aantal ritten te verschuiven om zodoende de nodige versterking te kunnen bieden daar waar er nood is. Dit heeft in de ruime regio Antwerpen enkele aanpassingen van de dienstverlening tot gevolg. Deze bijsturing zal normaal gezien tot het einde van dit jaar van kracht zijn.

Tijdelijke aanpassingen

Diverse bedrijfssectoren kampen momenteel met een personeelstekort. Dit is onder meer flink voelbaar in het openbaar vervoer en de transportsector. Ook De Lijn ontsnapt daar helaas niet aan. De zoektocht naar nieuwe chauffeurs en technici is  een aanzienlijke uitdaging, vooral in regio’s waar de concurrentie groot is. In de regio Antwerpen is de arbeidsmarkt momenteel zeer krap. Door het personeelstekort vielen de voorbije tijd vaak ritten onvoorzien of laattijdig weg.

Een betrouwbare en efficiënte dienstverlening aanbieden aan de reizigers is cruciaal voor De Lijn. Om deze te garanderen, kiest De Lijn ervoor om vanaf 1 september enkele tijdelijke aanpassingen aan de dienstregeling door te voeren op een aantal buslijnen in de regio. Door te schuiven met een aantal bussen op minder drukbezette lijnen kan er een tandje worden bijgestoken op andere plekken. Hierdoor kan de betrouwbaarheid van de dienstverlening worden gegarandeerd en weet de wachtende reiziger zich verzekerd van z’n rit. Het gaat over gemiddeld 0,75% van het aanbod in heel Vlaanderen.

Betrokken lijnen

Om dit mogelijk te maken, wordt tijdelijk de dienstregeling van diverse lijnen in de regio Antwerpen aangepast. Op bepaalde routes met een groot aanbod wordt de frequentie enigszins verlaagd (enkele ritten worden geschrapt) zonder dat dit aanzienlijke problemen veroorzaakt. Drukke lijnen en schoolritten worden gevrijwaard. Door het grote aanbod van lijnen weet de Antwerpse regio zich bovendien verzekerd van diverse alternatieven.

Concreet betekent dit dat de dienstregeling van volgende buslijnen in Ranst zal worden aangepast door een aantal ritten tijdelijk structureel te schrappen:

420 Berchem Station – Deurne – Wommelgem – Ranst – Broechem – Massenhoven – Zandhoven – Grobbendonk – Herentals
421 Berchem Station – Deurne – Wommelgem Ternesselei – Ranst – Broechem
 

De Lijn doet er alles aan om de hinder voor de reizigers op deze lijnen zo minimaal mogelijk te houden. Reizigers kunnen via de routeplanner in de app en op de website van De Lijn het aanbod consulteren, en alternatieve routes uitstippelen.

Personeelstekort

Ondertussen blijft De Lijn volop verder inzetten op het aanwerven van bijkomende personeelsleden. Geïnteresseerden kunnen voor het jobaanbod van De Lijn terecht op de bedrijfswebsite.

De Lijn verontschuldigt zich alleszins voor het ongemak, en zet alles op alles om zo snel mogelijk de aangepaste ritten te kunnen normaliseren.   

Nieuwsoverzicht
De Lijn

Openingsuren & contact

Dienst omgeving

adres
Van den Nestlaan 1102520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 470 10 83
e-mail
omgeving@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur en 14 tot 19 uur

Wij werken op afspraak.

Een afspraak maken

doe je bij voorkeur online of via 03 470 10 83.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina