naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Veranderen van energieleverancier kost GEEN geld

03 mei ’17 (wo)
16 % van de Vlamingen denkt onterecht dat ze bij het veranderen van elektriciteits-en aardgasleverancier een verbrekingsvergoeding moeten betalen.

Veranderen van leverancier is gratis. Je nieuwe leverancier regelt alle papierwerk met je huidige leverancier. Je moet enkel een nieuw elektriciteits-en/of aardgascontract sluiten.

De verwarring is mogelijk te verklaren door het volgende: in hun algemene voorwaarden vermelden sommige leveranciers (Essent.be, Octa+ en Mega) dat de vaste vergoeding verschuldigd is per begonnen jaar. Als je dan als consument je contract voortijdig beëindigt, moet je toch de volledige jaarlijkse vergoeding betalen. Er zijn grote verschillen in de bedragen van de vaste vergoeding. Vraag daarom naar de algemene voorwaarden van je leverancier.

Via www.vtest.be kan je zien wat de vaste vergoeding is van alle aangeboden elektriciteits- en aardgascontracten. Klik daarvoor in de resultatentabel in de kolom 'Totale kostprijs op jaarbasis' op 'Meer'.

Als je kiest voor de goedkoopste energiecontracten bespaar je tot € 278 per jaar op je energiefactuur!

Alle informatie vind je op www.vreg.be of via de facebookpagina https://www.facebook.com/energiegidsVREG

 

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Dienst milieu

adres
Gustaaf Peetersstraat 72520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 470 10 89
e-mail
milieu@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur en 14 tot 19 uur

Je kan ook altijd in onderling overleg met de betrokken dienst(en) een afspraak maken tijdens de kantooruren en op dinsdag eventueel ook tussen 19 en 20 uur. 

Lees meer artikels over

Deel deze pagina