We willen onze website verbeteren! 

Sluiten

Beste bezoeker,

Mogen we enkele minuutjes van jouw tijd voor een korte bevraging over onze website?

Alvast bedankt!

Geef hier je mening over www.ranst.be
naar top

Gaat het licht uit in Ranst?

03 november ’22 (do)
De hoge energieprijzen verplichten ook Gemeente Ranst om zwaar te besparen op elektriciteit. Eén maatregel levert echt veel geld op: het licht uitdoen. We willen je direct geruststellen: het licht gaat niet uit in Ranst.

Meer dan 30% van het openbaar verlichtingsnetwerk in onze gemeente is verled, zodat het energieverbruik al lager ligt. Het kan nog beter door een aanpassing van het brandregime van de interactieve ledlampen. Vanaf 20 uur zal dat geleidelijk dalen van 75% naar 30% om 23 uur. Voor de (verkeers)veiligheid zal tussen 4 en 6 uur het licht trapsgewijs terug naar 100% gaan. Vrijdag- en zaterdagnacht zal er maximaal 50% gedimd worden.

Ook de niet-interactieve LED-lampen gaan we dimmen. Hiervoor moet Fluvius eerst een aanpassing in de elektriciteitscabines uitvoeren. De extra verlichting op de kerken is al gedoofd. De oudere verlichtingspalen gaan we versneld verledden. Zo zullen alle verlichtingspalen op de gemeentewegen in Ranst in 2028 uitgerust zijn met interactieve ledlampen.

Tijdens de kerstperiode blijven de dorpskernen sfeervol verlicht dankzij de kersverlichting van de winkeliers. We vroegen hen wel om dit jaar te investeren in ledverlichting.

Nieuwsoverzicht
Straatlantaarn_led

Deel deze pagina