naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Uitwisselingsorganisatie AFS zoekt gastgezinnen

20 april ’17 (do)
Haal de wereld in huis, wordt gastgezin van een wereldstudent. In augustus verwelkomt AFS opnieuw 180 jongeren van over heel de wereld die op uitwisseling komen naar Vlaanderen.

De AFS- studenten verblijven een jaar in een gastgezin, gaan hier naar school en leren onze cultuur in al haar aspecten kennen. AFS biedt zo 180 gezinnen de kans om een onvergetelijk intercultureel avontuur aan te gaan.

AFS is een educatieve uitwisselingsorganisatie die jongeren en gezinnen interculturele leerkansen biedt. Het is de eerste organisatie die een omkaderd en uitgewerkt programma voor gastgezinnen ontwikkelde.

Gastgezinnen :deelnemen aan het beleefprogramma zorgt voor extra leven in de brouwerij. Je komt in contact met enthousiaste jongeren van over de hele wereld en je leert veel nieuwe mensen kennen die een gelijkaardige ervaring beleven of reeds beleefd hebben.

Als gastgezin neem je deel aan een omkaderd avontuur. Je staat er nooit aleen voor! AFS-gastgezinnen worden door ervaren vrijwilligers begeleid voor en tijdens dit internationale avontuur in eigen land. Bovendien breng je je gezin in contact met een andere cultuur of taal.

Iedereen kan gastgezin of-ouder worden, ongeacht de samenstelling van het gezin. Alleenstaanden, holebi-koppels of mensen zonder kinderen, tweeverdieners in het hartje van de stad of gepensioneerden op het platteland, het kan allemaal! Zolang je over een gezonde portie nieuwsgierigheid beschikt, geïnteresseerd bent in andere culturen en graag met jongeren omgaat, ben jij de persoon of het gezin dat we zoeken!

Praktische info : geïnteresseerden kunnen contact opnemen met AFS via 015 79 50 10 of beleef@afs.org

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Jeugddienst

adres
Antwerpsesteenweg 432520 Ranst (Broechem)
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 225 34 14 - Mobiel: 0497 56 05 00
e-mail
jeugddienst@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur en 14 tot 19 uur

Wij raden aan om ondanks de aangegeven openingsuren telefonisch of per mail een afspraak te maken. De personen op deze dienst zijn niet altijd op kantoor.

Deel deze pagina