naar top

Ga jij voor een ander door het vuur?

13 juli ’22 (wo)
De brandweer, die is er om te helpen in nood, maar onze brandweermensen kunnen ook wat hulp gebruiken. Word jij hun nieuwe ploegmaat?

Als brandweerman weet je nooit waarvoor je die dag zal uitrukken, tot de oproep komt. Dat kan voor een brand of een ongeval zijn, maar ook voor het redden van een dier in nood of logistieke bijstand. Daarom staat de brandweer altijd klaar voor het onverwachte. Dat doen ze met brandweervrijwilligers, mensen die beschikbaar zijn voor al deze oproepen, naast hun hoofdberoep.

Federaal Geschiktheidsattest (FGA)

Wil jij ook zo’n held worden en zit de motivatie goed na je kennismaking in de brandweerpost? Dan is de tweede stap het behalen van je FGA bij een brandweerschool, zoals Campus Vesta. Je leest er meer over op https://brandweer.be/.

Solliciteren

Als je je FGA behaald hebt, kan je solliciteren. Brandweer Zone Rand gaat nu tijdens de zomermaanden opnieuw op zoek naar vrijwillige brandweerlui. Hou zeker hun website in het oog.

Stage

Als alles goed loopt, kan je na de selectieprocedure aan je stage beginnen. 1 januari 2022 begonnen Oenas Vaes  en Kevin Van Laer eraan. Tijdens hun stage gaan ze naar de brandweerschool waar ze een stevige brok leerstof en oefeningen voorgeschoteld krijgen. Later kunnen ze ook meelopen in de post en af en toe mee op interventie gaan. Na ongeveer twee jaar worden ze benoemd tot brandweerman.

Brandweerfamilie

Om brandweerman of -vrouw te worden, leg je dus een heel parcours af, maar dat is absoluut de moeite waard. Je geeft wat van je vrije tijd en krijgt er veel voor terug: de dankbaarheid van de mensen die je helpt, een goede sfeer in de ploeg en een vergoeding voor je werk. Brandweervrijwilliger zijn, dat is deel uitmaken van de brandweerfamilie.

Meer info?

Brandweer Zone Rand post Ranst

03 369 85 53

Ranst@brandweer.zonerand.be

Nieuwsoverzicht
brandweer_bovenaanzicht

Deel deze pagina