naar top

Brandwaarschuwingsindex code oranje

20 juli ’22 (wo)
Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft de brandwaarschuwingsindex voor het volledige grondgebied van de provincie Antwerpen opgetrokken naar code oranje. De natuur begint droger te worden waardoor het risico op natuurbrand groter wordt.

Risico's:

  • Hoog gevaar;
  • Het is erg droog en brandgevaarlijk in de natuur;
  • Wees voorzichtig;
  • Rook niet in natuur– en bosgebieden;
  • Vuur maken is verboden.

Spring dus voorzichtig om met alles wat vuur kan veroorzaken, zoals een BBQ, smeulende assen, sigarettenpeuken, kampeervuurtjes, uitlaat van auto en moto, vuurkorven en vonken bij werkzaamheden.

Als reactie op deze droogte besliste de gouverneur om in of grenzend aan natuur- of heidegebied en bossen een verbod op te leggen voor kampvuren en vuur in open lucht op het volledige grondgebied van de provincie. Onder ‘grenzend aan’ wordt begrepen binnen een perimeter van 30 meter te rekenen van de rand van natuur- en heidegebied evenals een bos. Het is ook verboden om te roken in natuur- en heidegebieden evenals in bossen in de provincie Antwerpen.

Dit besluit is met onmiddellijke ingang van kracht, en dit tot tegenbericht.

Meer informatie over de risico's verbonden aan natuurbranden vind je terug via www.risico-info.be/nl/risicos/natuurlijke-risicos/bosbranden

Kampvuur

Kampvuur

Nieuwsoverzicht
natuur_droog_code

Openingsuren & contact

noodplanambtenaar

adres
Gustaaf Peetersstraat 72520 Ranst
e-mail
noodplanning@ranst.be

Deel deze pagina