naar top

Hoe brandveilig is jouw zaak?

13 september ’21 (ma)
Sinds 1 september 2021 is er in Ranst en de andere gemeenten van Brandweer Zone Rand één brandveiligheidsreglement voor publiek toegankelijke inrichtingen, zoals horeca, winkels, jeugdhuizen, feestzalen...

Dat biedt een gelijke bescherming aan alle inwoners van Brandweer Zone Rand én maakt duidelijk wat je als uitbater moet doen voor een goede brandveiligheid.

Doe de zelftest

Via de online zelftest op www.ikcheckmijnzaak.be zie je snel of je in regel bent. Je kan na de test een brandweercontrole aanvragen voor advies op maat. Deze test is anoniem en zal niet leiden tot plotse controles.

Geen haast, wel veilig

Is je zaak (nog) niet in orde? Geen paniek, je hebt nog 10 jaar tijd om alles in orde te brengen. Gebeurt er in tussentijd een verbouwing, een herinrichting, een herbestemming of een andere aanpassing? Of koop je een zaak over? Dan heb je een half jaar tijd om een stappenplan voor te stellen waarmee je in maximaal 5 jaar je zaak in orde brengt. Zo krijg je voldoende tijd en financiële ruimte voor de nodige aanpassingen, zonder in te boeten aan brandveiligheid. 

Nieuwsoverzicht
Brandveiligheid_campagnebeeld

Deel deze pagina