naar top

Nieuwe en duurzame glasbollen

12 januari ’22 (wo)
De oude groene glasbollen uit polyester maken plaats voor nieuwe en duurzame blauwe bollen uit Hoge Dichtheid Polyetheen (HDPE). Dit materiaal is 100% recycleerbaar en kleur- en slijtvast.

Ook het ontwerp van de glasbollen werd herbekeken. Ze hebben nu een inwerpklep die ervoor zorgt dat de glasbol beter is afgesloten, mogelijke geurtjes in de bol blijven hangen en insecten niet hun weg in de bol zoeken.

Net zoals de vorige exemplaren hebben ook de nieuwe glasbollen een gescheiden inwerpgedeelte voor wit en gekleurd glas. Deze selectieve inzameling van glas blijft enorm belangrijk, want glas is een materiaal dat 100% gerecycleerd kan worden. Goed sorteren blijft dus de boodschap.

Ook de inwerpuren en sorteerregels blijven ongewijzigd! Deze informatie wordt handig weergegeven op de glasbolpanelen die op elke glasbolsite staan.

Heb je nog vragen over de glasinzameling? 

Is de glasbol vol, dan vragen we je om het glas terug mee naar huis te nemen en later in de glasbol te gooien. Zet het dus zeker niet naast de glasbol. Je kan er ook altijd mee terecht op het recyclagepark. Of zoek via de recycle app een glasbol in de buurt.
 

Meer info over de nieuwe glasbollen

Nieuwsoverzicht
IGEAN_nieuwe glasbol_vooraanzicht_gedicht

Openingsuren & contact

Dienst omgeving

adres
Van den Nestlaan 1102520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 470 10 83
e-mail
omgeving@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur en 14 tot 19 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur en 14 tot 16.30 uur

Wij helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

 
Telefonisch kan ook via 03 470 10 83.

Deel deze pagina