naar top

Kom jij op 20/10 ook naar de filmvoorstelling van de GROS?

11 september ’20 (vr)
De themaraad voor ontwikkelingssamenwerking nodigt je uit op 20 oktober 2020 voor de filmvoorstelling ‘Bon Dieu’. Iedereen is welkom vanaf 19.30 uur in Den Boomgaard. De film start om 20 uur en de inkom is gratis. Vooraf inschrijven is wel nodig door de coronamaatregelen.
 
 

Korte samenvatting film

Kort samengevat gaat de film hierover: Claude Verneuil is een man van oudere leeftijd die prat gaat op zijn gaullistische politieke overtuigingen en op zijn katholieke bourgeois afkomst. Samen met zijn vrouw Marie leeft hij in een groot landhuis in Chinon waar hij notaris is. Daar hebben ze hun vier dochters naar beste vermogen opgevoed.

Hun jongste dochter Laure vormt hun laatste hoop op een authentieke Franse katholieke schoonzoon van goeden huize.In het verleden hebben ze het in hun ogen niet zo goed getroffen: hun drie oudste dochters zijn weliswaar getrouwd met een Fransman, maar hun schoonzonen zijn alle drie zonen van immigranten en ze hebben alle drie een andere godsdienst. Zo woont Ségolène samen met een succesrijke Chinees, Isabelle met een advocaat van Arabische afkomst en Odile met een Sefardische Jood zonder werk. Marie en Claude doen pogingen om open van geest te zijn of om toch minstens verdraagzaam over te komen. Vooral Claude heeft het moeilijk om zijn racistische oprispingen te bedwingen.

Op het familiale kerstfeest vertelt Laure dat ze een vriend heeft, en ja, hij heet Charles (zoals generaal De Gaulle) én is katholiek én hij heeft werk ... als komiek. Marie is dolgelukkig want haar droom dat haar jongste dochter een kerkelijk huwelijk aangaat zal werkelijkheid worden. Laure heeft er echter niet durven aan toevoegen dat Charles zwarte is en van Ivoriaanse afkomst.

Praktisch

Dinsdag 20 oktober 2020

Evenementenhal Den Boomgaard(Antwerpsesteenweg 43)

Deuren open: 19.30 uur | Start film: 20 uur

Inkom gratis.

Iedereen is welkom! Vooraf inschrijven is absoluut noodzakelijk via dit formulier.

Mailen of bellen kan ook via info@ranst.be of 03 470 10 86 met vermelding van naam, telefoonnummer en/of e-mailadres

Nieuwsoverzicht
film Bon dieu

Deel deze pagina