naar top

Burgerbevraging gemeente en stadsmonitor binnenkort in je brievenbus

07 september ’20 (ma)
De Vlaamse overheid organiseert een burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor. Sommige inwoners zullen in de maand september en oktober 2020 een uitnodiging krijgen om hieraan (vrijwillig) deel te nemen.
Is het leuk wonen in jouw buurt? Kan je veilig wandelen en fietsen in jouw gemeente of stad? Is er voldoende groen? Ben je tevreden over de voorzieningen en diensten in jouw gemeente of stad?

Voor elk bestuur is het belangrijk om te weten wat jij denkt over jouw gemeente of stad.

Daarom worden van woensdag 9 september tot eind oktober 2020 in alle Vlaamse gemeenten en steden bijna 400.000 inwoners van 17 tot 85 jaar uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen.

De resultaten van deze bevraging geven elk lokaal bestuur een uitstekend zicht op de staat van hun gemeente of stad.

Medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. De waarde van de resultaten hangt dan ook af van het aantal personen die de vragenlijst invullen. Bovendien krijg je de kans om jouw mening te geven over de thema’s die in je gemeente of stad belangrijk zijn. Als je de vragenlijst volledig invult, maak je kans op een geschenkbon van € 12.

De Vlaamse overheid respecteert de privacy van elke burger. Ze handelen steeds volgens de vereisten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

De resultaten van de bevraging zullen in juni 2021 op de website https://gemeente-en-stadsmonitor.vlaanderen.be staan.

 
 

Lees meer over de burgerbevraging

Nieuwsoverzicht
Stads-/Gemeentemonitor

Deel deze pagina