naar top

Opnieuw asbestinzameling op het recyclagepark

14 juli ’20 (di)

Tijdens de coronacrisis en lockdownperiode was de asbestinzameling op het recyclagepark tijdelijk niet mogelijk, maar vanaf dinsdag 14 juli kunnen inwoners met hun asbestafval opnieuw terecht op het recyclagepark.

De slimste keuze is om je asbestmateriaal steeds door een erkend aannemer of asbestverwijderaar te laten verwijderen. Dit komt omdat er twee soorten asbest zijn, niet-hechtgebonden asbest en hechtgebonden asbest. Het is enkel bij hechtgebonden asbest - in goede staat - toegelaten om het zelf te verwijderen als je de door OVAM opgelegde voorzorgsmaatregelen toepast zoals omschreven op hun website en in de handleidingen van IGEAN. Er wordt dus aangeraden om extra voorzichtig te zijn als je in contact komt met asbest.

Ook als je naar het recyclagepark gaat om je asbest aan te bieden moet je de voorzorgsmaatregelen zorgvuldig toepassen, voor jouw veiligheid en die van anderen.

Wat is asbest?
Asbest is een materiaal dat vroeger veel in de bouwsector gebruikt werd. Het is opgebouwd uit kleine vezels die je met het blote oog niet kunt zien. Asbestvezels zijn gevaarlijk als ze ingeademd worden. Ze komen vrij bij verwering (slijtage en afbrokkelen door blootstelling aan verschillende weersomstandigheden) of bij bewerking zoals zagen, slopen, slijpen, snijden, schuren, boren of reinigen onder hoge druk.

Meer info: www.asbestinfo.be

Nieuwsoverzicht