naar top

Extra kans voor WatchApp #1!

08 mei ’20 (vr)
In deze bizarre tijden is het zoeken naar een innovatieve manier om toneel te maken. SKaGeN presenteert met WatchApp #1: Emmi & Leo, een voyeuristische voorstelling die zich niet afspeelt op een fysieke scène maar op een virtueel podium via de applicatie WhatsApp.

Op woensdag 8 juli start een extra voorstelling van Whatchapp#1

Jij kan er bij zijn!

De virtuele wereld neemt een steeds grotere rol in ons leven in. Het is in deze virtuele wereld dat de twee hoofdpersonages, Emmi en Leo, elkaar ontmoeten. En jij kan stiekem meekijken in hun WhatsApp-gesprek.

EMMI & LEO

Twee mensen, Emmi en Leo, leren elkaar toevallig kennen via WhatsApp.

En jij kan daar van in het begin bij zijn. Wij zetten je namelijk samen met Emmi en Leo in een WhatsApp-groepje. Vanaf dat moment kan je meekijken elke keer zij een berichtje naar elkaar sturen. En dat is natuurlijk leuk, dat stiekem binnenkijken.

Je kan meelezen hoe Emmi en Leo elkaar stukje bij beetje leren kennen en dat is spannend, want zowel Emmi als Leo zijn tot elkaar aangetrokken. Maar uiteraard loopt dat niet allemaal van een leien dakje. En uiteraard willen ze elkaar ook wel eens zien.

Geniet ervan om in realtime te volgen hoe Emmi en Leo elkaar berichtjes sturen. ‘s Morgens, ‘s middags, op alle mogelijke uren van de dag en de nacht. Je kent dat wel, langzaam verliefd worden op iemand. En een onmogelijke liefde, dat zal je ook al wel eens hebben meegemaakt.

Geniet van de spanning, van het mee zitten wachten op een antwoord, van alles wat je zo goed kent... Kortom “Emmi en Leo” is een zalige 'guilty pleasure', uiterst verslavend, maar oh zo leuk.

3 weken lang kan je Emmi en Leo volgen. 3 weken lang entertainment op alle mogelijke momenten van de dag voor de prijs van een Gin-Tonic. Waar wacht je nog op?

PRAKTISCH

Getriggerd? Wij ook! Je kan tickets aankopen via onze reservatiepagina door je eerst in te loggen of te registreren. Kies daarna voor INSCHRIJVEN.
Koop een ticket voor de voorstelling via de link op deze pagina en geef tijdens de bestelling zeker je gsm-nummer door. Tickets reserveren kan tot uiterlijk maandag 6 juli(20 u.). De voorstelling start vanaf woensdag 8 juli. Vervolgens kan je 3 weken lang het verhaal volgen via WhatApp. Je ontvangt vooraf per mail van ons nog de laatste praktische info.

Om deel te kunnen nemen, moet je beschikken over een smartphone en Whatsapp.
Als je een ticket koopt voor de voorstelling ‘WatchApp #1’, sta je toe dat SKaGeN je telefoonnummer toevoegt aan een WhatsApp-groep en je voorstellingsgerelateerde berichten stuurt. Het gezelschap respecteert de GDPR-regels en gaat omzichtig om met je gegevens. Na de voorstelling worden je gegevens verwijderd uit hun bestanden.

TICKETS

     "Een heerlijke WhatsApp voorstelling." (Nathalie Meskens)
     "Snedige, spannende, zinnenprikkelende dialogen tussen Emmi en Leo via WhatsApp.
      Spannend!" (Lien Van de Kelder)
     "Een mooi verhaal dat je doet verlangen naar meer!" (Leen Dendievel)

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/05/08/virtuele-theatervoorstelling-leo-en-emmi-twee-onbekenden-gera/

Schenking
Per verkocht ticket schenkt SKaGeN ook € 1 aan De Acteurspenning.
Als het als acteur eens niet lukt om rond te komen, kan hij of zij voor niet-structurele steun bij De Acteurspenning aankloppen. Zij steunen acteurs die medische kosten hebben of even niet in hun basisbehoeften kunnen voorzien. De Acteurspenning is een organisatie die steun krijgt van het Norma Joossens Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting en opgericht voor noodlijdende acteurs en actrices. Meer info: www.acteurspenning.be 

SKaGeN

Het avontuurlijke Antwerpse theatercollectief SKaGeN is niet vies van technische hoogstandjes. Hun voorstellingen ‘Hector Man’ en ‘La Merde’ (‘De Pest’) waren destijds live gemaakte films in een blue key-omgeving en technisch hun tijd ver vooruit. In ‘Zeestuk’ creëerden Clara van den Broek en Korneel Hamers een virtueel museum. Voor ‘Closer’ liet Mathijs F Scheepers zelfs een nieuwe app schrijven zodat de voorstelling vanop de smartphone live vanuit verschillende hoeken kon worden gevolgd.

Vandaag lanceert het gezelschap met ‘WatchApp #1’ een nieuwe vorm van theater, waarvoor het de mogelijkheden van WhatsApp opzoekt om haar publiek te bereiken in deze barre quarantainetijden.

Credits:

Van: Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers / Concept: Mathijs F Scheepers  / Tekst: Daniel Glattauer en Ulrike Zemme in een bewerking van Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers / Productie: SKaGeN & De Studio / Zakelijke leiding & coördinatie: Korneel Hamers / Software-ontwikkeling  & technische bijstand: OWOW - the Omnipresent World of Wizkids / Spreiding: Thassos & Laurent Langlois / Met dank aan: Thomas Sessler Verlag, Wien / Met de steun van: De Vlaamse Gemeenschap & De Studio

www.skagen.be

Nieuwsoverzicht
Watchapp #1 SKaGeN

Openingsuren & contact

Cultuurdienst

adres
Antwerpsesteenweg 432520 Ranst (Broechem)
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 225 34 19
e-mail
cultuurdienst@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur en 14 tot 19 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur en 14 tot 16.30 uur

Door de coronamaatregelen vragen wij je om je bezoek aan het gemeentehuis, het ocmw en andere gemeentediensten zoveel mogelijk uit te stellen.
Voor dringende zaken en als het echt niet anders kan, maak je een afspraak met de betrokken dienst(en).

Lees meer artikels over

Deel deze pagina