naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Winterwandeling zondag 26 januari 2020 'Op weg naar de tramstatie'

22 januari ’20 (wo)
Op zondag 26 januari 2020 kan je volop genieten van een heerlijke winterwandeling in Ranst. Traditiegetrouw voorziet toerisme Ranst een geanimeerde wandeling met proevertjes onderweg. De touristram brengt je terug naar je vertrek. Zonder twijfel, dé ideale start van het nieuwe jaar!

‘Op weg naar de tramstatie!’

Na de drukke feestdagen kan jong en oud volop genieten van een geanimeerde winterwandeling in Ranst. Een échte boost voor je gezondheid!
Bij de start van de route ontdek je aan de hand van een fotozoektocht via pittoreske kerkwegeltjes verrassende plaatsen in Broechem. Onderweg maak je de keuze:
Gezinnen met buggy’s en rolstoelgebruikers volgen een verkort traject (7 km) langs de verharde weg. De recreatieve wandelaar volgt een traject (8 of 11 km) langs de velden te midden van fruitbomen gehuld in een winters jasje. Lekkere proevertjes op alle trajecten versterken de inwendige mens! Historische locaties met muzikale omlijsting onderweg geven je alvast een voorproefje van de  promotiefilm ‘Met de stoomtram door het Land van Playsantiën’ die in 2020 in première zal gaan.
Een Touristram (met aangepaste faciliteiten voor rolstoelgebruikers) brengt alle wandelaars van de 3 routes veilig (en gratis) terug naar het vertrekpunt.

PRAKTISCH:
Winterwandeling zondag 26 januari 2020: Inschrijvingen tussen 13 en 15 uur in GC Den Boomgaard (seniorenlokaal, binnenplein), Antwerpsesteenweg 43, 2520 Ranst (Broechem). Deelname aan de winterwandeling kost 5 euro/per persoon. Vooraf inschrijven is niet nodig als je enkel deelneemt aan de winterwandeling. Inschrijven doe je op zondag 26 januari 2020 voor vertrek. 
Als je na de winterwandeling wil genieten van een driegangenmenu moet je wel vooraf inschrijven. Inschrijven voor deze formule 'winterwandeling + driegangenmenu' is mogelijk
tot 16 januari 2020. Een driegangenmenu kost 20 euro/volwassene en 10 euro/kind (tot 12 jaar).  Drank is niet in de prijs inbegrepen. Deze menu wordt voorzien van 17 tot 20 uur in GC Den Boomgaard (evenementenhal), Antwerpsesteenweg 43, 2520 Ranst (Broechem). 

Driegangenmenu: 
Tomatenroomsoep met balletjes en een broodje
Wild vol au vent; Vispannetje van de Chef
Warme, gepofte groentemengeling en kroketten.
Verse, warme appelstrüdel met vanille-ijs of buffet van chocomousse, rijstpap, bavarois, crème brûlée.

Inschrijvingen voor de formule 'winterwandeling en driegangenmenu' zijn afgesloten. 

Organisatie: Toerisme Ranst in samenwerking met het Land van Playsantiën vzw.
Info: Dienst toerisme Ranst, Karen Wallebroek, Antwerpsesteenweg 43, 2520 Ranst.
T. 03/225.34.19. of karen.wallebroek@ranst.be. www.ranst.be.
Algemene info: https://landvanplaysantien.be.

Op volledig scherm weergeven

 

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Dienst vrije tijd en toerisme

adres
Antwerpsesteenweg 432520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 225 34 19
e-mail
toerisme@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur en 14 tot 16.30 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur

Door de coronamaatregelen vragen wij je om je bezoek aan het gemeentehuis, het ocmw en andere gemeentediensten zoveel mogelijk uit te stellen.
Voor dringende zaken en als het echt niet anders kan, maak je een afspraak met de betrokken dienst(en).

Lees meer artikels over

Deel deze pagina