naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Doe mee aan onze tekenwedstrijd! i.k.v. de handhavingsweek tegen zwerfvuil en sluikstorten

08 oktober ’19 (di)
Stoor jij je ook aan afval dat achterblijft op straten, pleinen en andere openbare plaatsen? Je bent zeker niet de enige. Bovendien kosten deze hopen afval ook hopen geld aan onze gemeente en andere overheden.

Lokale overheden en Mooimakers spannen zich al jaren in om sluikstort en zwerfvuil in te perken. Ook onze gemeente zet zich gericht in tegen de strijd tegen het zwerfvuil: zo houden we op regelmatige basis een gemeentelijke zwerfvuilopruimactie, werd het belastingreglement in het leven geroepen om sluikstorters en hondeneigenaars die de poep van hun viervoeter niet opkuisen, te kunnen beboeten én werd de facebookpagina Proper Ranst opgericht welke vandaag de dag heel wat leden, Ranstse bewoners die zelf hun buurt proper houden, kent.

 

Tekenwedstrijd

We organiseren dit jaar ook een spannende tekenwedstrijd voor alle kinderen van de gemeente. Een onschuldige hand selecteert 20 winnaars uit alle inzendingen en deze ontvangen ofwel een avontuurlijk leesboek van Marc De Bel: De Wraak van Ridder Piepus, een afvalrugzak voor zwerfvuil of een starterspakket om een echte gemeentelijke zwerfvuilruimer te worden!  Wil je deelnemen aan de wedstrijd? Breng één van onze tekeningen (vogel, boot of duikboot in thema boeboeks (van het boek 'de wraak van ridder Piepus)) ingekleurd binnen op de dienst Omgeving (Gustaaf Peetersstraat 7) tot 15 oktober 2019 en wie weet, win jij onze wedstrijd! 

 

Gratis materiaal bij de dienst omgeving

Wil je ook graag de handen uit de mouwen steken en je buurt zwerfvuilvrij maken? Neem contact op met de dienst omgeving om je gratis materiaal (handschoenen, grijptang, vuilzakken, fluohesje) op te halen.

 

Nieuwsoverzicht
De wraak van ridder Piepus - Marc De Bel

Lees meer artikels over

Deel deze pagina