naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Meer hernieuwbare energie in Oelegem

12 juni ’19 (wo)

Burgercoöperatie Ecopower en waterleverancier water-link plannen de realisatie van 3 windturbines op de drinkwatersite Oelegem. Het project wordt gefinancierd met 100% burgerkapitaal. Samen zijn de turbines goed voor:

  • Opwekking van 15 miljoen kWh groene stroom
  • Levering groene stroom aan 7,5 duizend huishoudens
  • 6 duizend ton CO2-besparing

Lees meer informatie over het project op www.ecopower.be/ranst.

Ecopower dient binnenkort de omgevingsvergunningsaanvraag in voor dit project. Als burgercoöperatie willen ze hierbij zo veel mogelijk mensen uit de buurt informeren en betrekken.

Wie in de buurt woont, ontvangt een rechtstreekse uitnodiging voor de infomarkt op 24 juni 2019. Maar ook andere geïnteresseerden in dit project, zijn welkom op de infomarkt.

Wat? Infomarkt voor coöperanten, buurtbewoners en geïnteresseerden.

Waar? Water-link, Oudstrijderstraat, 2520 Ranst (volg de wegwijzers)

Wanneer? Maandag 24 juni 2019, infomarkt doorlopend van 18 tot 21 uur


Via Ecopower, een burgercoöperatie voor hernieuwbare energie, zijn gewone burgers samen eigenaar van windturbines en zonnepanelen. De geproduceerde stroom kunnen ze thuis afnemen via Ecopower.

De klimaatverandering is één van de grootste uitdagingen waar we als samenleving voorstaan. De gevolgen van een verstoord klimaat leiden tot problemen voor mens, dier en natuur. Het vormt een gevaar voor onze welvaart en de manier waarop we nu samenleven. Gelukkig kunnen we hier zelf iets aan veranderen door minder energie te verbruiken en in te zetten op hernieuwbare energie!

Ook gemeente Ranst draagt zijn steentje bij met behulp van een gericht en langlopend energie- en klimaatbeleid. Door intekening op de campagnes ‘klimaatneutrale organisatie 2020’ en het ‘burgemeestersconvenant’ heeft Ranst zich geëngageerd om enerzijds de eigen gemeentelijke uitstoot zoveel mogelijk te willen verminderen en compenseren en anderzijds om de CO2-uitstoot op het volledige grondgebied te verminderen met minstens 20% tegen 2020.

Om deze doelstellingen te behalen hebben we in onze eigen organisatie al heel wat energiebesparende maatregelen uitgevoerd – zoals het plaatsen van zonnepanelen op verschillende sites, nieuwe beglazing in scholen, stookplaatsrenovaties,… - de aankoop van 100% groene stroom, het geven van de IGEAN-energielening en renovatie-audits aan onze inwoners,…

Windmolens produceren geen CO2. Overstappen op windenergie helpt dus de klimaatverandering tegen te gaan. Want de wind? Die raakt nooit op…

 

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Dienst omgeving

adres
Gustaaf Peetersstraat 72520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 470 10 83 of 03 470 10 89
e-mail
omgeving@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur en 14 tot 19 uur

Je kan ook altijd in onderling overleg met de betrokken dienst(en) een afspraak maken tijdens de kantooruren en op dinsdag eventueel ook tussen 19 en 20 uur. 

Deel deze pagina