naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Zitdag aangifte personenbelasting op dinsdag 28 mei - ENKEL OP AFSPRAAK!

29 april ’19 (ma)
Kan je wat hulp gebruiken bij het invullen van je belastingbrief? Dan kan je op DINSDAG 28 MEI terecht op de zitdag van de belastingcontrole in de polyvalente zaal van Den Boomgaard in Broechem. Let op: Vanaf dit jaar kan je enkel nog terecht indien je een afspraak hebt gemaakt!

Hoe maak ik een afspraak?

  • telefonisch op het nummer 03 485 79 69 of 03 385 38 88
  • via mail onthaal@ranst.be
  • via het onthaal van het gemeentehuis in Broechem en het OCMW in Oelegem tijdens de openingsuren

Je krijgt een uur toegewezen van de onthaalmedewerker, die jouw naam noteert op de afsprakenlijst. Op 28 mei kom op het afgesproken uur naar de polyvalente zaal in Den Boomgaard, Antwerpsesteenweg 43 in Broechem.

De plaatsen zijn beperkt, leg dus tijdig je afspraak vast!

 Kan ik meerdere afspraken maken?

Per afspraak plant de belastingcontrole tien minuten. Dat moet volstaan om je belastingbrief in te vullen. Wil je graag ook de belastingbrief van je partner (niet-getrouwd of wettelijk samenwonend) of andere familieleden laten invullen, dan moet je verschillende afspraken na elkaar maken. Vermeld dit zeker als je telefonisch je afspraak maakt!  Je hebt hiervoor wel een kopie van de identiteitskaart en een volmacht van die persoon nodig.  Je kan deze volmacht downloaden op onze website www.ranst.be/leven en wonen/burgerzaken.

 Wat breng ik mee?

Je identiteitskaart en (een kopie van) de identiteitskaart van de persoon waarvoor je eveneens een afspraak hebt gevraagd, inkomstenfiches en attesten (hypothecaire lening, levensverzekering, kinderopvang,…)

Ik kan niet aanwezig zijn op de zitdagen. Wat nu?

Kan je je niet vrijmaken op 28 mei, maar heb je toch hulp nodig bij het invullen van je belastingbrief? Of heb je bijkomende vragen en/of wens je extra advies?
Geen nood, want je bent tijdens de maanden mei (tussen 9 en 12 uur) en juni (tussen 9 en 15 uur) altijd welkom in de kantoren van de FOD Financiën in de Kruisbogenhofstraat 24 in Lier, en dit zonder afspraak.

Je kan ook telefonisch terecht bij het Contact Center van de FOD Financiën op het nummer 02 572 57 57 en dit van 8 tot 17 uur. 

Je kan zelf je aangifte invullen via: www.taxonweb.be (met je identiteitskaart en pincode via de app ITSME of met een eID-kaartlezer).

Op MyMinfin.be vind je vanaf begin mei je gedeeltelijk vooraf ingevulde aangifte of je voorstel van vereenvoudigde aangifte. Ook al heb je je aangifte op papier (nog) niet ontvangen!

Heb je een voorstel van vereenvoudigde aangifte gekregen? En zijn je juist en volledig? Dan moet je verder niets doen. Indien je meent dat je voorstel van vereenvoudigde aangifte niet correct is kan je eveneens terecht op de zitdag. Maak hiervoor ook een afspraak!

PIN-code van eID nodig

Belangrijk: om je aangifte te kunnen invullen, heb je je PIN-code van je elektronische identiteitskaart nodig. Breng die dus zeker mee. Ben je je PIN-code vergeten? Dan kan je er een nieuwe aanvragen bij onze dienst burgerzaken. Houd er rekening mee dat het ongeveer twee weken duurt vooraleer je nieuwe PIN-code actief is.

 Je hebt je aangifte niet ontvangen?

Maak gerust een afspraak, je moet op de zitdag wel je identiteitskaart mee te brengen.

 Wist je dat…?

  • Tax-on-web sneller en gemakkelijker is dan een papieren aangifte?
    Je aangifte is voor een groot deel vooraf ingevuld, je hebt geen postzegel nodig en je hebt meer tijd om je aangifte in te dienen.
  • je kans op fouten verkleint door je aangifte in te dienen via Tax-on-web?
    Een aantal gegevens zijn immers al vooraf ingevuld, veel voorkomende fouten worden aangeduid en je kan gebruik maken van wizards.

 

Nieuwsoverzicht
belastingaangifte

Lees meer artikels over

Deel deze pagina