naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bunker zoekt …

05 november ’18 (ma)
Zo goed als iedereen kent wel een bunker bij hem in de buurt. Sommigen liggen in een open veld en zijn van meters ver zichtbaar.

Anderen liggen vaak goed verstopt in het landschap, zijn ingegraven of overgroeid met klimop,... Bunkers zijn in onze regio ruim aanwezig en vormen soms zelfs een vertrouwd deel van de straat of het landschap.

De meeste bunkers hebben inmiddels hun militaire functie verloren. Ze staan leeg  en worden vaak verwaarloosd. In tegenstelling tot grotere verdedigingswerken, zoals bijvoorbeeld forten, zijn deze compacte betonnen gebouwen kleiner en vaak ook minder indrukwekkend. Toch zijn bunkers vaak waardevol erfgoed. Ze vertellen een belangrijk stuk over de geschiedenis van onze regio en de verdediging van de grens ten noorden van Antwerpen.

Met het project BUNKER ZOEKT … willen we bunkers op een frisse, positieve manier in de kijker brengen. Erfgoed Voorkempen stelt in het voorjaar 2019 leegstaande bunkers open voor adoptie! Iedereen met een creatieve geest kan zo’n bunker adopteren, alleen of samen met je school, vereniging, jeugdbeweging,… Gedurende een tweetal maanden mag je dan in een bunker een creatief idee, project of activiteit uitwerken. Zo kan je een bunker omvormen tot een levensgroot kunstwerk, een fotogalerij, pop-up store of theehuisje inrichten binnenin of op het dak van een bunker een podium bouwen voor je bandje of toneelgroep.

Meer weten? Erfgoed Voorkempen organiseert op woensdag 12 december 2018 een infoavond voor alle kandidaat-adopteerders. De infoavond gaat door om 19u30 in het kasteel Vrieselhof, Schildesteenweg 99 te Oelegem. Op deze avond kan je jouw creatief idee voorstellen, kom meer te weten over de spelregels van het project en stellen wij de adoptie-bunkers aan je voor.

Wil je aanwezig zijn op dit infomoment of heb je nog vragen? Dan kan je contact opnemen met Toplina Puttemans, e-mail: toplina.puttemans@rldv.be of tel.: 03 312 98 72.

 
Nieuwsoverzicht
bunkerzoekt.JPG

Openingsuren & contact

Cultuurdienst

adres
Antwerpsesteenweg 432520 Ranst (Broechem)
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 225 34 19
e-mail
cultuurdienst@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur en 14 tot 16.30 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur

 

Gemeentelijk Documentatiecentrum

adres
Dorpstraat 432520 Ranst (Emblem)
Tel. tel.
03 488 64 86
e-mail
documentatiecentrum@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9.30 tot 16 uur

Je kan hier terecht op woensdag en op maandagavond na afspraak op het telefoonnummer 03 225 34 19.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina