naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vanaf 24 januari: Op-en afrit E313 richting Hasselt opnieuw open

23 januari ’19 (wo)
In de loop van donderdag 24 januari gaan de oprit Massenhoven (nr. 19) richting Hasselt en de afrit komende van Antwerpen opnieuw open.

Sinds november 2018 vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de Liersebaan (N14) in Zandhoven over het Albertkanaal. De tweede fase van de werken is intussen afgerond. In de loop van donderdag 24 januari worden de nieuwe verkeerslichten aan de oprit Massenhoven (nr. 19) richting Hasselt en de afrit komende van Antwerpen in gebruik genomen en gaan de op- en afrit opnieuw open.

Oprit Hasselt en afrit Antwerpen terug open

Vanaf donderdagmiddag worden de nieuwe verkeerslichten aan de op- en afrit van de E313 richting Hasselt in gebruik genomen. Dat gebeurt omstreeks 14 uur. Voor de openstelling zullen de strooidiensten nog de op- en afrit vrijmaken van sneeuw en ijzel.
Daarmee is de tweede fase van de heraanleg van de Liersebaan afgerond. Ondertussen is de aannemer reeds begonnen aan de derde fase, tussen de brug over de E313 en de brug over het Albertkanaal. In deze zone leggen we nieuwe rijstroken aan voor het verkeer richting Zandhoven, maken we de verbrede middenberm en een nieuw kruispunt voor de aansluiting met de carpoolparking én bouwen we het eerste deel van de fietstunnel onder de Liersebaan. De derde fase wordt naar verwachting in de eerste helft van april afgerond. Ook tijdens deze fase kan het verkeer op de Liersebaan steeds in beide richtingen over versmalde rijstroken langs de werfzone passeren. Fietsers blijven de omleiding via de brug van Viersel volgen.
 

Werken aan brug over Albertkanaal 

Tegelijk met de heraanleg van de Liersebaan werkt de Vlaamse Waterweg nv aan de verhoging van de brug over het Albertkanaal. Momenteel vinden er aan beide zijden van het kanaal
voorbereidende werken plaats. De Vlaamse Waterweg nv maakt het terrein klaar om de nieuwe
brug op zijn tijdelijke locatie in gebruik te kunnen nemen. Zo worden onder andere constructies
gebouwd voor de bescherming van een aantal bestaande leidingen in de ondergrond (o.a. de
dubbele drinkwatercollector onder beheer van WaterLink en een drietal hogedrukgasleidingen).
Verder zal men binnenkort starten met de ophoging en vervolgens de paalfundering voor de
tijdelijke landhoofden. 

Meer info

De meest recente info over de heraanleg van de N14 is steeds terug te vinden op www.wegenenverkeer.be/zandhoven.

Nieuwsoverzicht
Afrit 19 Massenhoven afgesloten

Lees meer artikels over

Deel deze pagina