naar top

Vanaf maandag 19/11: op-en afrit E313 richting Hasselt afgesloten

12 november ’18 (ma)
De eerste werken voor de verhoging van de brug over het Albertkanaal en de aanleg van de nieuwe carpoolparking aan de Liersebaan zijn al een aantal weken bezig. Volgende week begint ook de heraanleg van de gewestweg zelf. Vanaf 19/11 zal de op- en afrit (nr. 19) Massenhoven worden afgesloten.

Vanaf 19 november: op- en afrit E313 richting Hasselt afgesloten

Op maandag 19 november starten we met de heraanleg van de Liersebaan. In deze fase wordt de rijweg richting Massenhoven aangepakt tussen de Kanaalstraat en de brug over de E313. Het kruispunt van de Liersebaan met de oprit richting Hasselt en de afrit komende van Antwerpen is hierbij inbegrepen. Daarom is het noodzakelijk om deze op- en afrit tijdelijk af te sluiten, tot eind januari 2019. Het verkeer richting Hasselt volgt de calamiteitenroute F via Nijlen en Grobbendonk naar de oprit 20 Herentals-West. Het verkeer dat vanuit Antwerpen komt, neemt in Ranst de E34 en kan via afrit 20 Zoersel naar Massenhoven rijden.
Het doorgaande verkeer op de Liersebaan kan tijdens deze werken steeds over 2 versmalde rijstroken (één in elke richting) langs de werfzone blijven rijden.

Fietsomleiding via brug Viersel

Omdat er onvoldoende ruimte is langs de werfzone om een veilige fietsdoorgang te garanderen, voorzien we een omleiding voor fietsers via de Herentalsebaan en de brug van Viersel. Fietsers naar Massenhoven kunnen net voorbij de brug het jaagpad nemen tot aan de Vaartstraat en zo weer naar de Liersebaan (ca. 2,1 km of 9 minuten extra fietstijd). Wie in Zandhoven moet zijn, kan verder rijden via de Vierselbaan en komt ter hoogte van de ovonde ter hoogte van de Vierselbaan weer op de Liersebaan (ca. 1,8 km of 7 minuten extra).
Aan de kruispunten Liersebaan x Herentalsebaan, Herentalsebaan x Venstraat en Herentalsebaan x Hofstraat zullen extra signalisatieborden de autobestuurder attenderen op overstekende fietsers.

Blijf op de hoogte

Op www.wegenenverkeer.be/zandhoven en op www.vlaamsewaterweg.be/brug-massenhoven vindt je altijd de meest recente informatie over het project.

Heb je ondertussen al vragen? Dan kan je terecht bij onze bereikbaarheidsadviseur door te mailen naar bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of te bellen op 0468 03 53 84.

Nieuwsoverzicht
Afrit 19 Massenhoven afgesloten

Lees meer artikels over

Deel deze pagina