naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

World Cleanup Day - zaterdag 21 september 2019

12 september ’19 (do)
De grootste burgeractie ter wereld

Ben je het beu om overal afval te zien? Wetende dat het in rivieren en zeeën belandt, vis en dieren in het wild doodt en uiteindelijk opnieuw in onze voedselketen verschijnt? Ben je het ermee eens dat we moeten zorgen dragen voor onze planeet, voor onszelf maar ook voor de volgende generaties? Stel je voor dat miljoenen mensen op dezelfde dag, over de hele wereld, actie ondernemen. Klinkt dat goed in jouw oren? Voor ons wel. Dat is de reden waarom ook onze gemeente iedereen wil verenigen om samen de krachten te bundelen en lokaal opruimacties op poten te zetten. Want alle beetjes helpen!

 

Vorig jaar hebben op 15 september 18 miljoen vrijwilligers uit 157 landen hun krachten gebundeld om de planeet schoon te maken. Ook in Ranst hebben een 100-tal vrijwilligers zich ingezet om onze gemeente zwerfvuilvrij te maken, goed voor meer dan 5 ton!

 

Natuurlijk doen we dat dit jaar opnieuw. Nog groter, luider en gewaagder dan voorheen!

Wil je ook graag je steentje bijdragen en meedoen? Volg de 3 stappen hieronder!

  1. Stel een team samen om een klein deel van onze gemeente onder handen te nemen op 21 september
  2. Laat je deelname weten aan de dienst Omgeving zodat we kunnen zorgen voor de nodige materialen. Geef door hoeveel leden je team telt en waar je gaat opruimen
  3. Steek je handen uit de mouwen en breng je goed humeur mee

 

Klik hier om je eigen World Cleanup Day-actie te registreren!

Nieuwsoverzicht
World Cleanup Day

Deel deze pagina