naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

CurieuzeNeuzen

15 mei ’18 (di)
Curieuzeneuzen brengt de luchtkwaliteit in Vlaanderen in kaart.

‘CurieuzeNeuzen Vlaanderen’ is het grootste burgeronderzoek naar luchtkwaliteit ooit. De Universiteit Antwerpen, de Vlaamse Milieumaatschappij en De Standaard lanceren het project CurieuzeNeuzen Vlaanderen. 20 000 Vlamingen meten van 28 april tot 26 mei de luchtkwaliteit in hun straat. De resultaten worden bekendgemaakt in september 2018. Zo hangt ook aan het gemeentehuis van Ranst een meetstation.

CurieuzeNeuzen Vlaanderen is een burgeronderzoek waarbij de hele Vlaamse bevolking actief betrokken wordt bij wetenschappelijk onderzoek. Het project heeft 20 000 meetpakketten ter beschikking gesteld aan gezinnen, bedrijven, scholen en organisaties, zowel in de stad als op het platteland. Na een maand worden de meetpakketten ingeleverd en analyseren wetenschappers de data die uit de stalen komen, het is voornamelijk de stikstofdioxide (NO2) die gemeten wordt.

Door het meten van NO2 krijgen we een goed beeld van de impact van het verkeer op de luchtkwaliteit in Vlaanderen. Elke deelnemer krijgt bovendien zijn persoonlijk resultaat en weet zo hoe gezond de lucht in zijn straat is.

Nieuwsoverzicht
CurieuzeNeuzen 2018

Openingsuren & contact

Dienst omgeving

adres
Gustaaf Peetersstraat 72520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 470 10 89
e-mail
milieu@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur en 14 tot 16.30 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur

Je kan ook altijd in onderling overleg met de betrokken dienst(en) een afspraak maken tijdens de kantooruren en op dinsdag eventueel ook tussen 19 en 20 uur. 

Lees meer artikels over

Deel deze pagina