naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Subsidie voor samentuin ‘de WELKOMHOF’ in Oelegem

22 december ’17 (vr)

Begin 2018 geven we het startschot voor de opstart van ecologische samentuin ‘Welkomhof’. In september diende het OCMW een subsidiedossier in voor het project. In december keurde de Vlaamse Landmaatschappij onze aanvraag goed. We ontvangen het volledig gevraagde budget van € 14.975,62. 

De Welkomhof is meer dan een tuin waar de tuiniers een lapje grond bewerken en individueel hun eigen ding doen. We gaan veel verder dan dit en kiezen in eerste instantie bewust voor een SAMENtuin.

We verwelkomen graag een mix van mensen in de Welkomhof. Mensen van alle leeftijden, origines, gezinnen en alleenstaanden, oud en jong, werkend en werkzoekend, … We gaan samen aan de slag in één tuin en bouwen de tuin van daaruit verder uit.

Met dit project richten we ons in eerste instantie naar maatschappelijk kwetsbare mensen uit onze gemeente. We geven mensen met een klein netwerk die nood hebben aan sociaal contact, een plek om naartoe te gaan. In de tuin leer je nieuwe vaardigheden en versterk je jezelf en elkaar door samen te werken.

Zoals de naam het zelf al zegt, is uiteraard iedereen welkom.
Je kan in de volgende editie van Ranst Info meer lezen over de opstart en werking van de ‘Welkomhof’.

Professionele moestuinbegeleiders van Velt vzw. leren ons de kneepjes van het vak in de praktijk. We betrekken ook lokale partners zoals bv. welzijnsschakel Wereld-Delen, de lokale Velt-afdeling, gemeentelijke diensten,…

Interesse? Kom zeker naar het INFOMOMENT op 21 februari 2018 om 19.30 uur in het Welkomhuis, Schildesteenweg 40, 2520 Oelegem.

Contact: Eline Van Mechelen – 03 385 38 88 – eline.vanmechelen@ocmwranst.be

Nieuwsoverzicht
Welkomhof

Openingsuren & contact

OCMW

adres
Schildesteenweg 162520 Ranst (Oelegem)
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 385 38 88
e-mail
sociale.dienst@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur

Je kan steeds langskomen of telefonisch contact opnemen tijdens de openingsuren.

Deel deze pagina