naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Week van de pleegzorg

10 november ’17 (vr)
Deze week is het Week van de Pleegzorg. Daarom doneren we ons gemeentehuis een weekje aan Pleegzorg Provincie Antwerpen en gaan we samen op zoek naar gezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen die het nodig hebben! Interesse? Surf naar www.pleegzorg.be

Wist jij dat er 7 pleeggezinnen zijn in Ranst? 7 keer een onmisbaar engagement. Toch wachten in onze provincie nog heel wat kwetsbare kinderen en jongeren of volwassenen met een beperking op een pleeggezin.

Veel kinderen wonen bij hun mama en hun papa, andere kinderen wonen bij één van de twee. En sommige kinderen wonen een tijdje in een ander gezin, een pleeggezin. Zij zorgen voor het kind, wanneer dat voor de ouders even niet lukt. Maar er zijn ook volwassenen met een beperking of een psychiatrische problematiek in pleegzorg. Het zijn pleeggasten en ze wonen in een gastgezin. Vaak zijn hun ouders zelf te oud om nog voor hen te zorgen. Dankzij hun gastgezin kunnen ze weer genieten van het leven in een gezin.

Pleegzorg bestaat in heel veel verschillende vormen. Sommige pleegkinderen of pleeggasten wonen zeven dagen in de week bij hun pleeggezin. Anderen af en toe een weekend of tijdens de vakantie. Dat hangt af van wat het beste is voor het pleegkind of de pleeggast.

Zelf pleeggezin of gastgezin worden?
Of je nu holebi of hetero bent, getrouwd, single of een nieuw samengesteld gezin, een fulltime of parttime job. Iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en respect voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin. Je volgt een voorbereidingstraject en gaat op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij jouw gezin.

 

Heb jij zin gekregen in pleegzorg?
Surf dan snel naar www.pleegzorgprovincieantwerpen.be en kom naar een informatieavond in je buurt!

 

Nieuwsoverzicht
pleegezinnen gezocht

Deel deze pagina