naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hoe veilig is onze gemeentelijke website ?

28 september ’17 (do)
De laatste dagen, lees je in de pers veel omtrent het feit dat 1 op de 5 Vlaamse gemeentelijke websites kwetsbaar zouden zijn voor cybercriminelen.

1 op de 5 Vlaamse gemeentelijke websites gebruikt geen veilige HTTPS voor hun verbinding naar het digitaal loket.

Daardoor kunnen persoonlijke gegevens onderschept worden door cybercriminelen.

Op https://hoeveiligismijngemeente.be kan je door het ingeven van de postcode van onze gemeente, testen of de gemeente Ranst een veilige website heeft.

N1NOX is een ethical hacking team dat zich specialiseert in het testen van de cyberbeveiliging en toepassingen. Ze hebben ook de veiligheid van de digitale loketten op gemeentelijke websites getest en op basis van deze testen kan de website van de gemeente Ranst ingedeeld worden tot de categorie "veilig". Dit betekent dat de website van de gemeente Ranst behoort tot de beste leerlingen van de klas waarbij HTTPS over de volledige website ondersteund wordt.

Conclusie : je kan met een gerust hart gebruik maken van ons recent geïmplementeerd digitaal loket op onze gemeentelijke website!

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Communicatiedienst

adres
G. Peetersstraat 72520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 470 10 88
e-mail
communicatie@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur en 14 tot 19 uur
Morgen open van 9 tot 12 uur en 14 tot 16.30 uur

Je kan ook altijd in onderling overleg met de betrokken dienst(en) een afspraak maken tijdens de kantooruren en op dinsdag eventueel ook tussen 19 en 20 uur. 

Lees meer artikels over

Deel deze pagina