naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

18 - 24/09: Handhavingsweek zwerfvuil en sluikstorten in Ranst

05 september ’17 (di)
Lokale overheden en 'Mooimakers' spannen zich al jaren in om sluikstort en zwerfvuil in te perken. Ook onze gemeente zet zich gericht in tegen de strijd tegen het zwerfvuil. Eind september gaan we nog een stapje verder met deelname aan de handhavingsweek om zwerfvuil en sluikstorten tegen te gaan.

Zo houden we jaarlijks een gemeentelijke zwerfvuilopruimactie, werd een belastingreglement opgesteld om sluikstorters en hondeneigenaars die de poep van hun viervoeter niet opkuisen, te kunnen beboeten én maken we gebruik van onze aankondigingsborden om regelmatig sensibiliserende boodschappen over 'Proper Ranst' te verspreiden.

Eind september gaan we nog een stapje verder. Een hele week lang, van 18 tot 24 september, houden we dus een extra oogje in het zeil om zwerfvuil en sluikstort tegen te gaan.  

Wat betekent dit concreet?
Die week zullen er meer controles zijn, zowel anoniem als in uniform. Lichte overtreders spreken we aan. Bij zwaardere overtredingen zoeken we actief naar de identiteit van de sluikstorter die dan een boete krijgt.
We gaan hierbij niet alleen voor een harde, maar ook voor een positieve aanpak: wie zijn zwerfvuil correct in de vuilnisbak gooit, mag rekenen op een complimentje!

Nieuwsoverzicht
extra controle 18-24 sept 2017

Openingsuren & contact

Dienst milieu

adres
Gustaaf Peetersstraat 72520 Ranst (Broechem)
Tel. tel.
03 470 10 89
e-mail
milieu@ranst.be

Openingsuren

Vandaag open van 9 tot 12 uur
Morgen gesloten

Je kan ook altijd in onderling overleg met de betrokken dienst(en) een afspraak maken tijdens de kantooruren en op dinsdag eventueel ook tussen 19 en 20 uur. 

Lees meer artikels over

Deel deze pagina